Co myslíte, utrácíme víc před Vánocemi nebo před Silvestrem? Podle některých ekonomů je na tom konec roku poněkud hůř, zhruba o jednu třetinu, ale i přesto - v nejrůznějších hotelích, restauracích a obchodech si jejich majitelé rozhodně nestěžují.
Na Silvestrovskou noc se chystají i v hospůdkách a restauracích. Například v restauraci z naší reportáže během normálního dne udělají přibližně 20 kilogramů steaků. Na zítřek je připraveno rovných 60 kilo libového masa.
Víno poteče proudem
Během silvestrovských oslav zkrátka lidi na nějakou tu korunu nekoukají a neplatí to jen o jídle.
Podle someliérů zpravidla vítají nový rok lepšími víny, než se pijí jindy.
Dá se tedy předpokládat, že i letos poteče šampaňské proudem.
Žně zažívají i obchodníci, které berou útokem ti, kteří Silvestra prožijí doma. Největší nápor zaznamenávají obchody v pohraničí, kam za levným alkoholem a jídlem vyrazili tisíce, především německých turistů.
Ekonomové přesto tvrdí, že utrácení koncem roku se ani zdaleka nevyrovná tomu předvánočnímu.
Dalšího bezhlavého utrácení se obchodníci dočkají už v půlce února. Peněženky nám totiž opět výrazně otevře až svátek svatého Valentýna.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz