Zpravodajství

Labužníci si pochutnávají na šípkových růžích

Přestože si Francie udržuje pověst země vyhlášených labužníků, ani obyvatelé Apeninského poloostrova v tomto směru nijak nezaostávají. Pro mlsné a zhýčkané jazýčky stále připravují nové a nové pochoutky. Jako je třeba želé a víno z okvětních plátků šípkových růží.

Konečné produkty, jež spatřily světlo světa v severoitalském Scandianu u Regiio Emilia, v sobě snoubí sladkou i slanou chuť. Experti o nich hovoří jako o zdroji meditace během kulinářské pobožnosti. Želé i víno prodávané pod značkou Lambrusco chutnají nejen samy o sobě, ale dají se vhodně kombinovat s dalšími potravinami, jež dají vyniknout jejich specifické příchuti.

Konvenční gurmeti si je pochvalují ve spojení s čerstvým sýrem, čokoládou nebo zmrzlinou, odvážnějším labužníkům výrobci doporučují, aby je zkusili doplnit sýrem, rybou nebo mořskými plody.

Korzo

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz