Přestože si Francie udržuje pověst země vyhlášených labužníků, ani obyvatelé Apeninského poloostrova v tomto směru nijak nezaostávají. Pro mlsné a zhýčkané jazýčky stále připravují nové a nové pochoutky. Jako je třeba želé a víno z okvětních plátků šípkových růží.
Konečné produkty, jež spatřily světlo světa v severoitalském Scandianu u Regiio Emilia, v sobě snoubí sladkou i slanou chuť. Experti o nich hovoří jako o zdroji meditace během kulinářské pobožnosti. Želé i víno prodávané pod značkou Lambrusco chutnají nejen samy o sobě, ale dají se vhodně kombinovat s dalšími potravinami, jež dají vyniknout jejich specifické příchuti.
Konvenční gurmeti si je pochvalují ve spojení s čerstvým sýrem, čokoládou nebo zmrzlinou, odvážnějším labužníkům výrobci doporučují, aby je zkusili doplnit sýrem, rybou nebo mořskými plody.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz