Teď vám ukážeme, co všechno může skrývat obyčejné jídlo v restauraci. Pan Honza si vyrazil na oběd do své oblíbené restaurace. Netušil ale, že tentokrát dostane spolu s hlavním jídlem ještě něco navíc - pořádnou porci červů.
Pan Honza si chtěl porci křupavé kachničky vychutnat v restauraci v Praze 3. Když mu ale jídlo naservírovali na stůl, nemohl uvěřit svým očím. Po pár soustech zjistil, že namísto voňavé kachničky na něho koukají červi.
„Nejdřív jsem snědl jedno sousto, to bylo takový trošku divný, pak druhý a když jsem to otevřel, tak tam byla hromada červů," řekl nám pan Honza.
Podle něj za všechno může to, že byla kachna špatně uskladněna.Majitel restaurace nechtěl komentovat svou novou specialitu, kachnu nadívanou červy.
Podle prezidenta asociace kuchařů jsou podobné případy zkaženého jídla jen těžko omluvitelné. Pokud by přitom člověk takto zkažené jídlo snědl, mohly by ho čekat zdravotní komplikace.
Případem se proto začala zabývat hygienická stanice
Při kontrole restaurace zjistila nedostatky. Červi se hlavně objevují ve zkaženém jídle v obchodech. Z poslední doby šlo například o červivou paštiku nebo červy v kuřeti. Dostat naservírované červi přímo v jídle je ale u nás spíše výjimka.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz