Chystáte veselku a náklady na veškeré nutnosti stále převyšují vaše očekávání? Podívejte se, jak se to dělá ve Vídni. Rakušáci vědí, kde se dá ušetřit...
Třicet hostů v čele s nevěstou a ženichem si naporoučelo několikachodovou hostinu a před dezertem hromadně opustili bez placení restaurant s tím, že poskytnuté služby nebyly kvalitní.
Ve městě Villachu v severním Rakousku došlo k podobné události vůbec poprvé. Zkoprnělá obsluha nedokázala svatebčanům v odchodu nijak zabránit a majitel restaurace při hlášení na policii zjistil, že nezná ani jméno ženicha, protože na rozdíl od běžného postupu nebyla svatba předem objednaná. Také výzdobu stolů si přinesli vykutálení hosté s sebou. Když byl novomanželský pár konečně vystopován, bránil se tím, že "jídlo nebylo k jídlu".
"Proč tedy vyluxovali všechny talíře při předkrmu i hlavním jídle?" bránil se majitel restaurace vztekle. Zaplacení útraty se tedy novomanželé podle policejních zdrojů přece jen nevyhnou.