Ve čtyřiceti letech čeká Michaela Schumachera největší comeback jeho kariéry. Taky za něj dostane pořádně zaplaceno.
Jeden den ve Španělsku znamená pro Michaela Schumachera navýšení jeho konta o milon liber, což je v přepočtu přibližně 30 milionů korun. Když si to dáme dohromady, vydělá si sedminásobný šampion za tři dny 90 milionů korun. Páteční tréninky, sobotní kvalifikace plus nedělní závod a luxusní sídlo má v kapse. Zprávu o nevídaných penězích pro slavného německého závodníka přinesl britský server Mirror.
Když Schumacher ukončil závodní kariéru, rozhodným hlasem prohlásil, že už se žádného závodu F1 nezúčastní. Nyní ho k nenaplnění těchto slov "donutila" nepříjemná nehoda Felipeho Massy.
Ferrari přišlo o svého pilota číslo dva a na jeho místo nemělo žádnou adekvátní náhradu. Velezkušený šampion byl ale pro stáj z Maranella jasnou volbou. "Myslel jsem si, že nás neodmítne. Je z něj cítit obrovská ochota a nadšení. Jeho návrat navíc určitě přinese do týmu nový impuls pro všechny. Společně o zlepšujícím se zdravotním stavu Felipeho je to další pozitivní zpráva," řekl šéf týmu Stefano Domenicali.
Sám Schumacher se nechal slyšel, že za daných podmínek nemůže jen nečinně přihlížet s rukama za zády.
Schumacher si sece vydělá pohádkové peníze, ale nečeká ho nic jednoduchého. Pojede na trati, kterou nezná a s autem, které pro něj také bude novinkou. Navíc nemá možnost trénovat. Více zde.
I přes těchto několik nepříznivých faktorů lidé z branže tvrdí, že má na to zase vítězit. V rozhovoru pro tn.cz to například vysvětlil Tomáš Enge. Tan jako jediný český závodník v historii nakoukl do závodů F1. Více zde.
Co si o návratu Michaela Schumachera myslí odborník na F1 Pavel Turek, se dozvíte z rozhovoru:
Hamilton je návratem Schumachera nadšený
Comeback Schumachera přivítal i panující šampion Lewis Hamilton. "Návratem Michaela Schumachera do F1 jsem nadšený," řekl čtyřiadvacetiletý Hamilton agentuře Reuters. "Pořád ale musím myslet na Felipeho a jeho rodinu," připomněl havárii, v níž Massa utrpěl frakturu lebky
"Michael je legenda, jeden z největších závodníků v historii. Závodit proti němu bude nádherné. Jeho návrat bude fascinovaně sledovat celý svět a pro mě bude velká čest a privilegium postavit se poprvé v životě proti němu," dodal vítěz Velké ceny Maďarska Hamilton. "Přeju mu všechno nejlepší," popřál Schumacherovi.