Baby karotka

Pravda o oblíbené BABY karotce! Při její výrobě se používá CHLÓR

Pravda o oblíbené BABY karotce! Při její výrobě se používá CHLÓR
Zdroj: Thinkstockphotos

Baby karotka je oblíbenou a zdravou svačinkou dětí. Milují ji, protože je sladká a snadno se jí. Rodiče ji mají rádi, protože dětem mohou pohodlně nachystat zdravou stravu. Je ale opravdu tak zdravá?

Baby karotka není jako normální mrkev. Je perfektně tvarovaná, oloupaná a bez tvrdého konce. Jde o zbytky z poškozených, zlomených nebo jinak nevzhledných mrkví. Mrkev, která je upravena do známých tvarů, je pak ponořena do chlórové lázně, aby se očistila a získala zářivě oranžovou barvu.

Tímto způsobem to nedělají pouze některé firmy, většinou ty, které se zabývají organickými potravinami. Na obalu od klasické baby karotky se ale takovou informaci nedozvíte. Chlór byl totiž použit pouze během procesu zpracování, takže spotřebitel má smůlu. Nic se nedozví.

"Chlórová lázeň je v procesu potřebná, aby se zamezilo rizikům onemocnění z potravin, například bakterií E. coli," řekla webu Fox News Ashley Badeová, specialistka na výživu.  

Související obsah

Chlór se totiž používá jako pesticid. Odborníci na výživu však znepokojeným spotřebitelům radí, že pokud nechtějí chlórem upravovanou mrkev, ať raději zůstanou u té běžné, se kterou si dají práci a nakrájí si ji sami. Pohodlí totiž nemusí být všechno. 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Nejhorší blafy české kuchyně: Podívejte se na jídla, po nichž se vám zvedne kufr

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

pet, TN.cz
Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

Co byste neměli přehlédnout

TOP 10 ČLÁNKY A VIDEA

Důležité Události

Píše se na Deník.cz