Knedlíky (houskové i bramborové) jsou naším kulinářským pokladem. Pokud vás honí mlsná, přinášíme recept na plněné bramborové knedlíky, kterými nepohrdne snad nikdo. a navíc ušetříte.
Výhodou je i to, že tuhle dobrotu máte hotovou za půl hodiny, což je mnohonásobně kratší doba, než zabere třeba příprava knedlíků se špenátem a výpečky. Nemluvě o úspoře nádobí.
Radost bude mít i peněženka. Kupované plněné knedlíky totiž vyjdou přibližně na 110 korun za kilo, ty "naše" o 40 až 50 korun levněji podle toho, jak drahá je jejich náplň.
Související obsah
Co všechno budete na plněné bramborové knedlíky podle šéfkuchaře Petra Miky z Golemova restaurantu potřebovat?
-půl kila strouhaných vařených brambor
-deset deka hrubé mouky
-50 gramů hladké mouky
-jedno vejce
-jednu lžičku soli
-čtvrt kila libovější anglické slaniny
-jednu cibuli
Hladkou mouku nezapracovávejte přímo do těsta - jejím úkolem je spíš pohltit mastnotu z použité slaniny, aby knedlíky lépe držely pohromadě a při přípravě se nerozpadly.
Zpracování těsta a vytvoření knedlíků zabere kolem deseti minut, jejich příprava v páře pak čtvrt hodinky. Můžete je zkusit uvařit i ve vodě, ale v tom případě je riziko toho, že se rozsypou, mnohem vyšší.
Rodinný rozpočet. Nevydávejte z něj více, než musíte. Ušetřit můžete tisíce korun ročně.
kolik a na čem přeplácímČTĚTE TAKÉ:
Skrývají hvězdy Ulice mlsný jazýček? Podívejte na ANKETU, jaké jídlo mají nejraději
Vyděšený Adam Mišík: Někdo mi posílá domů jídlo a chce ho zaplatit!