Tentokrát při pátečním vaření ve Snídani s Novou ukázal Roman Staša recept na rybu, do které se podle něj moc Čechů nepouští. Mořský ďas je přitom ryba, která v kuchyni jistě své místo má, a tak Roman ukázal, jak správně na ni!
Většina lidí se mu záměrně vyhýbá, protože se obávají toho, jak ho správně upravit. Řeč je o rybě mořský ďas, kterou v páteční Snídani s Novou připravoval na grilu MasterChef Roman Staša. Jak správně vyfiletovat tuto chutnou rybu, najdete ve videu zde.
"Kvůli jednoduchosti s filetováním je podle mě oblíbenou rybou u nás losos," myslí si Roman. Oproti ďasovi nemá tolik kostí, ale když víte, jak správně na něj, nebudou vás podle MasterChefa kosti tolik trápit ani u ďasa.
K této nevšední rybě udělal Roman i nevšední omáčku, a to okurkovou vodu. Stačí do mixéru dát několik okurek, přidat citrón, olivový olej a okurková voda je na světě. Ale jedna velmi běžná ingredience by podle Romana tuhle pochoutku mohla zkazit. Jaká to je, zjistíte ve videu zde.
"Mořský ďas s okurkou je úžasná kombinace. Přidám k tomu ještě papriku a salsu, která funguje dobře i s jakoukoliv jinou rybou," popisuje recept MasterChef. Nejlepší prý na ďasovi je jeho chuť. "Tahle ryba je tak dobrá, že nepotřebuje k dochucení žádné další bylinky," myslí si kuchař.
Všechny recepty z Romanova vaření ve Snídani s Novou najdete na Nova Plus. Sledujte zpravodajství TV Nova i na portálu VOYO, kde najdete přímé přenosy i záznamy Televizních novin.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz