Vědci z Pensylvánské státní univerzity přišli s průlomovým objevem. Šokující výsledky studie tvrdí, že konzumace jedné konkrétní potraviny snižuje riziko vzniku rakoviny až o 45 procent.
Vědci z americké univerzity v Pensylvánii přišli na zajímavé zjištění. Jejich pozornost zaujal potenciální přínos jedné konkrétní plodiny. Studie ukázala, že konzumace hub snižuje riziko vzniku rakoviny až o 45 procent.
Lidé, kteří do svého jídelníčku pravidelně řadí houby, tak mají podle vědců nižší riziko, že je toto onemocnění postihne. Největší souvislost mezi konzumací hub a snížením rizika výskytu onemocnění pak vědci zaznamenali v případě rakoviny prsu.
Vědci v rámci zkoumání analyzovali údaje více než 19 500 lidí. Výrazně nižší riziko výskytu rakoviny studie potvrdila u jedinců, kteří do svého jídelníčku denně zařadili alespoň 18 gramů hub.
Podle odborného listu VTM pak jako ochrana proti rakovině účinkují ty houby, které obsahují největší množství aminokyseliny ergothionein. Mezi takové houby patří například hlíva ústřičná, hlíva máčková, trsnatec lupenitý či houževnatec jedlý.
Počet lidí s rakovinou kůže přibývá. V době pandemie covidu totiž klesla prevence:
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz