Ve Víkendové Snídani tentokrát vítězka MasterChefa Besky připraví v sobotu slovenské škvarkové pagáče. V neděli se můžete těšit na karbanátky se sýrovou bramborovou kaší a mrkvovým salátem. Pořiďte si ingredience a vařte s Besky.
Ingredience:
Postup:
Mléko necháme ohřát a následně ho nalijeme do misky na rozdrobené droždí s cukrem. Necháme vzejít kvásek 10 minut. Do robotu s hákem nasypeme přesetou mouku se solí a přidáme kvásek a jedno vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout hodinu na teplém místě.
Škvarky nasekáme najemno. Vykynuté těsto vyválíme a potřeme ho sádlem a zasypeme škvarky. Těsto začneme prokládat a každou vrstvu potřeme sádlem a zasypeme škvarky. Pak ho dáme odležet ještě na 20 minut. Následně ho vyválíme na tloušťku 1,5 centimetru do obdélníku a formičkou vykrajujeme kolečka dle preference.
Kolečka necháme kynout 15 minut na plechu. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, zasypeme kmínem a solí a dáme péct do předehřáté trouby na 185 stupňů na horkovzduch. Pečeme 15 až 20 minut.
Ingredience na masové karbanátky:
Postup: Cizrnu si v mixéru rozsekáme nadrobno. Pak ji spojíme s masem, do směsi přidáme i nasekanou petržel a cibuli. Česnek prolisujeme a zapracujeme do hmoty společně se solí a pepřem. Z hmoty poté vytvoříme kuličky, ze kterých vytvarujeme placky o preferované tloušťce přibližně 1,5 až 2,5 centimetru. Ty pak obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Ingredience na sýrovou bramborovou kaši:
Postup: Na bramborovou kaši oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nastrouháme oba sýry a v kastrolu zahřejeme smetanu. Vařené brambory scedíme a ihned prolisujeme. K ještě horkým bramborám vlijeme smetanu a přisypeme nastrouhané sýry, mícháme až do úplného spojení.
Nakonec přimícháme máslo, nastrouháme do směsi muškátový oříšek a přidáme sůl. Pokud nemáte lis na brambory, použijte šlehací nástavec a vložte brambory do kotlíku kuchyňského robota.
Ingredience na mrkvový salát:
Postup: Mrkvový salát připravujeme oloupáním a nastrouháním mrkve a jablka najemno. Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu a nalijeme na jablka a mrkev. Promícháme a v případě potřeby můžeme podle chuti přidat hnědý cukr. Pokud je pomeranč sladký, cukr není většinou potřeba.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz