Fotbal

V Anglii padl gól podobný přistání UFO

Rozhodčí Stuart Atwell uznal v sobotním utkání 2. anglické ligy mezi Watfordem a Readingem (2:2) po poradě s asistentem hostům gól, který vůbec nebyl.

Reading, za který nenastoupil zraněný reprezentant Marek Matějovský, šel v utkání do vedení už ve 13. minutě, kdy míč po souboji domácího Eustace a útočníka Readingu Hunta přešel brankovou čáru vedle branky. Všichni čekali, zda bude roh, nebo odkop od branky, k překvapení všech přítomných však asistent rozhodčího Nigel Bannister signalizoval gól a hlavní Stuart Attwell ho následně odpískal.

Manažer Watfordu se zastal rozhodčího

"Nic podobného jsem ještě nikdy neviděl. Tu chybu bych přirovnal k přistání UFO," prohlásil po utkání manažer Watfordu Adrian Boothroyd. Vzápětí ale hájil hlavního arbitra zápasu: „Abych byl čestný, sledoval jsem jej a on pouze dal na radu svého kolegy na čáře.“ Boothroyd navíc nežehral ani na to, že se hráči soupeře nezachovali fair-play a nešli s pravdou za rozhodčím. „Když vás někdo zastaví na parkovišti a dá vám dárek, odmítnete ho?“ Zeptal se novinářů.


Ani jeho protějšek Steve Coppell nemohl mít z neexistujícího gólu radost. "Dobře jsem tu situaci neviděl. Když jsem slyšel hvizd rozhodčího, divil jsem se, proč píská, protože jsem žádný faul neviděl. Ale když všichni směřovali k půlce, uvědomil jsem si, že sudí odpískal gól. Po zápase jsem se dozvěděl, že míč opustil hřiště daleko od branky," kroutil hlavou Coppell, který také opět připomněl, že by bylo kvůli takovým situacím dobré zavést videotechniku, která by rozhodčím pomáhala.

dfk, tn.cz / Mediafax
Voyo

Sledujte Nova Sport ve full HD na Voyo.cz

Důležité Události

Krátká zpráva

Ledecká opět královnou. Česká obojživelnice na trůnu střídá Samkovou

Ester Ledecká je opět Královnou bílé stopy. 27letá trojnásobná olympijská vítězka dokázala získat už pátý triumf v kariéře, Ledecká zároveň vystřídala na prvním místě Evu Samkovou, která se stala vítězkou v minulém roce.