I tento týden jsme pro vás připravili další testy potravin. Které odborníci označili za lahůdky a které naopak propadly? Podívejte se na týdenní souhrn.
V pondělí jsme otestovali sirupy. Šéfkuchař nám prozradil, že při jejich koupi se není dobré orientovat výhradně podle nízké ceny. Pravděpodobně si domů přinesete jen rozpuštěný cukr s přidanou příchutí.
Vítězem našeho testu se stal sirup relax. Jak skončily ostatní značky se dozvíte tady.
V úterý jsme si posvítili na olivové oleje. Kvalitní olej by měl chutnat lehce nahořkle, pikantně a ovocně. Pokud cítíte chuť octovou, žluklou či plesnivou, olej není v pořádku, prozradil šéfkuchař Miroslav Grusz, který oleje testoval.
Suverénním vítězem se stal olej Parioli. A co ostatní? To si přečtěte tady.
Ve středu jsme oslovili slavného italského šéfkuchaře Luigiho Valenzana, aby otestoval české špagety. Při výběru v českém obchodě se jako správný Ital rozhoduje vždy pro italské těstoviny, ale jak test ukázal, chutnaly mu i některé české.
Jak obstály české těstoviny v porovnání s italskými si přečtěte ZDE.
Ve čtvrtek jsme se zaměřili na tavené sýry. I když šéfkuchař osobně tavené sýry nevyhledává, rozhodně jimi nepohrdá. Jen rodiče by si měli uvědomit, že pokud jejich ratolesti spolykají několik porcí taveňáku denně, už dosáhly na doporučenou dávku soli.
Kdo vyhrál a kdo v testu propadl, se dozvíte tady.
V pátek jsme testovali českou specialitu - pomazánková másla. Jde o zakysanou smetanu, která je obohacená buď sušenou syrovátkou nebo sušeným mlékem.
A test dopadl velmi překvapivě. Najdete ho tady.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ TESTY NA POKLIČKA.CZ
Velký redakční test polévek z pytlíku
Test okurek: Na velikosti záleží