Cibule

CIBULE chrání žaludek proti RAKOVINĚ! Může být ale toxická

CIBULE chrání žaludek proti RAKOVINĚ! Může být ale toxická
Zdroj: Thinkstockphotos

Cibule je velmi oblíbená nejen v české kuchyni. Málokdo ale ví, že vyžaduje správné zpracování, jinak může být nebezpečná, a nejenom tím, že při jejím krájení budete ronit slzy.

Zelenina, jakou je cibule, je nejen oblíbenou ingrediencí, ale i velkým pomocníkem pro vaše zdraví. Posiluje imunitní systém a snižuje riziko trombózy a hladinu cukru v krvi.

Když konzumujete velké množství cibule, sníží se vám riziko vzniku rakoviny žaludku. Cibule navíc snižuje i riziko výskytu rakoviny prostaty, a dokonce jícnu. Podle babských rad by člověk měl sníst nejméně šest cibulí týdně.

Je ale třeba dbát na to, abyste ji používali vždy čerstvou. Nakrájená cibule totiž po 12 až 24 hodinách začne vytvářet jedovaté toxiny. Můžete z toho dostat i žaludeční infekci.

Související obsah

Vařená cibule je podle odborníků magnetem na bakterie, nedoporučují ji tedy zejména v salátech. Důležité je také správné uskladnění, protože jinak může v cibuli být velké množství choroboplodných organismů.

Související obsah

Skladujte ji na suchém místě, třeba ve špajzu v přepravce. Ideální je mít cibuli zavěšenou ve svazcích. 

ČTĚTE TAKÉ:

Muž byl čtvrt století veganem a zničil si zdraví. Zachránil ho návrat k masu

Skandál v čínské restauraci: Majitel dával lidem do jídla opium!

pet, TN.cz
Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Píše se na Deník.cz