Recept, který vyzkoušel náš gurmánský experimentátor Láďa Hruška, zatím láme rekordy v oblíbenosti u našich sousedů v Polsku. U nás v redakci se po pudinkovém dezertu jen zaprášilo. A určitě tomu nebude jinak i u vás.
Na těsto tohoto vynikajícího dezertu budeme potřebovat pět surovin. Z nich upečeme lahodný korpus.
Vejce si rozbijeme, vhodíme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Do pěny během šlehání přidáme tři lžíce teplé vody a přimícháme tři lžíce oleje. Do směsi nakonec přidáme prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechno důkladně promícháme. Hotové těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem a dáme péct do rozehřáté trouby na 20 minut při teplotě 180 stupňů.
Během přípravy těsta se pustíme do náplně
Nejprve si uvaříme puding. Smícháme čokoládový a vanilkový s litrem mléka bez cukru. Mezitím než nám vychladne, tak si vyšleháme celé máslo s cukrem do pěny. Vyšlehané máslo s cukrem důkladně smícháme s pudinkem a vytvoříme vynikající krém.
Upečené těsto rozdělíme přesně na půlku. Na jednu část korpusu rozetřeme krém a druhou ho přikryjeme. Upečené těsto pokapeme zbytkem teplého mléka. Na výsledný sandwich rozetřeme další vrstvu pudinkové náplně.
poleva
Pokud jste dokázali tohle, tak s polevou už to bude hračka. Použijeme malou krabičku smetany na šlehání a jednu tabulku hořké čokolády. Do teplé smetany ji nalámeme, rozpustíme a poleva je hotová. Tu pak opatrně nalijeme na korpus s náplní a dezert necháme vychladnout.
SLEDUJTE DALŠÍ RECEPTY:
NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Vynikající lísko-oříškové sušenky
Nový recept Ládi Hrušky: Vyzkoušejte slaný štrúdl!
Rychlovky Ládi Hrušky: Trdelník, šunkové vrtule a domácí langoše!
ČTĚTE TAKÉ:
Dietní tipy: Tohle jsou nejlepší spalovače
Potraviny dobré pro naše zdraví: K čemu jsou dobré borůvky a k čemu avokádo?
Test jogurtů pro děti: V jednom malém kelímku je až šest kostek cukru
Mléčné výrobky a DIETA? Jogurt klidně, ale puding nikdy!
Ochutnej lehký pudingový dezert
Mrkvové cupcakes téměř bez mouky
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz