Láďa Hruška

Nová dobrota od Ládi Hrušky: Měsíční čokoládové sušenky!

Nová dobrota od Ládi Hrušky: Měsíční čokoládové sušenky!
Zdroj: TN.cz

Čokolády není nikdy dost. Ale cpát se pořád tabulkami s oříšky nebo karamelem vede často k výčitkám. Pomoc je snadná: stačí čokoládu schovat do sušenkového těsta.

Tento fígl použil i Láďa Hruška při přípravě měsíčních sušenek,, které vynikají popraskaným povrchem plným malých roklí a kráterů.


Výroba sušenek začíná rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Poté, co čokoládu trochu vychladne, připravíme si v míse základ těsta z vajec a cukru a přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do hmoty pomalu vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.



Když těsto pěkně drží pohromadě, zabalíme ho do fólie a dáme do lednice ztuhnout alespoň na tři hodiny, néjlepe přes noc. Pak z těsta vytvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu a každou postupně obalíme v cukru krystal a v následně v cukru moučce.


Kuličky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, strčíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme asi 12 minut. Směs cukrů na ponrchu sušenek vytvoří ony praskliny. Dobrou chuť!

Celý recept ve VIDEU ZDE.

ČTĚTE TAKÉ:

Nevidomí si vyžádali vydání kuchařky Ládi Hrušky. Vyšla v Braillově písmu!

Láďa Hruška o své slávě: Jak ji snáší?

pez, TN.cz

K tématu Láďa Hruška

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz