Čokolády není nikdy dost. Ale cpát se pořád tabulkami s oříšky nebo karamelem vede často k výčitkám. Pomoc je snadná: stačí čokoládu schovat do sušenkového těsta.
Tento fígl použil i Láďa Hruška při přípravě měsíčních sušenek,, které vynikají popraskaným povrchem plným malých roklí a kráterů.
Výroba sušenek začíná rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Poté, co čokoládu trochu vychladne, připravíme si v míse základ těsta z vajec a cukru a přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do hmoty pomalu vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
Když těsto pěkně drží pohromadě, zabalíme ho do fólie a dáme do lednice ztuhnout alespoň na tři hodiny, néjlepe přes noc. Pak z těsta vytvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu a každou postupně obalíme v cukru krystal a v následně v cukru moučce.
Kuličky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, strčíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme asi 12 minut. Směs cukrů na ponrchu sušenek vytvoří ony praskliny. Dobrou chuť!
ČTĚTE TAKÉ:
Nevidomí si vyžádali vydání kuchařky Ládi Hrušky. Vyšla v Braillově písmu!
Láďa Hruška o své slávě: Jak ji snáší?
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz