OBCHODNÍ SDĚLENÍ – Redakce TN.cz neovlivňuje jeho obsah

Vánoční tip: Jak připravit ještě chutnější bramborový salát

Vánoční tip: Jak připravit ještě chutnější bramborový salát
Zdroj: oficiální zdroj

Nedáte dopustit na bramborový salát s majonézou? Vylepšete svůj recept. Přinášíme vám tip na tradiční vánoční bramborový salát s výtečnou chutí, za kterou stojí poctivá majonéza od Vitany.

Vánoce jsou obdobím, kdy můžete předvést své kulinářské schopnosti. V každé rodině se tradice a štědrovečerní menu liší. Někdo má rád kapra a někdo zase pečené maso, ale bramborový salát si vychutná každý. Vyzkoušejte náš tip a připravte ještě chutnější bramborový salát s naší tajnou ingredienci!

Poctivá majonéza od Vitany

Víte, proč je poctivá majonéza od Vitany opravdu poctivá? Protože obsahuje více vajec než konkurenční výrobky dostupné na českém trhu. Její receptura přesně odpovídá chuti českých spotřebitelů, a proto je ideální variantou pro přípravu vánočního bramborového salátu.

Její skvělou chuť potvrdil například velký test majonéz, ve kterém se hodnotilo 19 druhů těchto výrobků.

Co budete potřebovat k přípravě bramborového salátu?

Vánoční bramborový salát vám s naším receptem zabere necelou hodinu a půl a pochutná si na něm 8 osob. Nezapomeňte salát připravit den předem. Uleží se a jeho chuť je pak výraznější.

10 důležitých ingrediencí:

435 ml Vitana Poctivá majonéza
5 ks sterilovaných okurek
4 ks kořenové petržele
3 ks mrkve
1 menší kus celeru
1 ks cibule
1 konzerva sterilovaného hrášku
3 ks vajec
2 kg salátových brambor
1 polévková lžíce plnotučná hořčice

 

Zdroj: oficiální zdroj

Postup přípravy:

Začneme tím, že brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a protlačíme přes kolečko s mřížkou nebo nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, uvaříme ji vcelku a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na kostičky, můžeme ji vařit spolu s kořením: 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře a špetka soli. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a protlačíme přes mřížku, která nám vytvoří z vajec malé kostičky. Okurky a cibuli také nakrájíme nadrobno. Připravená vejce přidáváme až nakonec.

Vše smícháme ve velké salátové míse a přidáme hrášek. Vmícháme poctivou majonézu Vitana, hořčici, osolíme a můžeme dochutit mletým pepřem. Vše důkladně promícháme a hotový salát dáme uležet na chladné místo.

První recept majonézy vznikl už v 18. století

Proslulý recept je mezi námi už tři století a vznikl ve Francii. Vypráví se, že při dobytí přístavu Mahon se konala ohromná hostina, kdy francouzský kuchař měl původně připravit omáčku z vajec a smetany. Omáčka však došla a díky improvizaci byl nový recept na světě. Francouzský kuchař vyměnil smetanu za olivový olej. Francouzi byli z novinky přímo nadšeni a k příležitosti této významné události recept pojmenovali „mahonnaise“. Postupem času se význam slova pozměnil na „mayonnaise“. Od té doby je tato vynikající omáčka součástí pokrmů mezinárodní kuchyně.

Jaká je ta vaše tajná ingredience k přípravě svátečního bramborového salátu?
 

Komerční článek
Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

K tématu Bramborový salát

Důležité Události

Krátká zpráva

Hvězdný herec z Harryho Pottera zkolaboval při golfu

Anglický herec Tom Felton (34), hvězdný představitel rivala hlavního hrdiny z filmů o Harry Potterovi Draca Malfoye, zkolaboval při golfovém utkání celebrit ve Spojených státech. Ze hřiště ho musela odvézt záchranka. O zdravotním stavu herce a vášnivého golfisty nejsou k dispozici bližší informace.

Krátká zpráva

Chlapec v Nizozemsku vyhrál soud, může se očkovat proti covidu

Dvanáctiletý chlapec se v Nizozemsku obrátil na soud, protože mu otec zakázal očkování proti covidu-19. Kluk o vakcínu moc stál, aby se mohl vídat s nemocnou babičkou a neohrozil ji. V zemi je možné očkování od 12 let se souhlasem obou rodičů. Soudce se přiklonil na stranu chlapce, jehož rodiče jsou rozvedení.

Píše se na Deník.cz