Že při koupi mraženého masa kupujeme částečně i vodu, víme všichni. Jaký je ale přesný poměr masa a vody v zamraženém kuřeti? Rozhodli jsme se to zjistit!
V českých supermarketech jsme koupili tři hluboce zamražená vykuchaná kuřata bez drobů, každé od jiného výrobce. Záměrně jsme nakoupili snadno dostupné výrobky a vyhnuli se malým lokálním výrobcům.
Hned na začátku jsme porovnali jejich skutečnou váhu ve zmraženém stavu s tou, kterou uvádějí výrobci na obalu. Dle očekávání bylo vše víceméně v pořádku, hmotnosti seděly, někde dokonce i avizovanou hodnotu překračovaly.
Následně jsme nechali všechna kuřata v pokojové teplotě pomalu rozmrznout. Po kompletním rozmražení jsme je zvážili ještě jednou. A tady už jsme čekali rapidní pokles hmotnosti zakoupeného výrobku, na cifry na digitální váze jsme byli tentokrát opravdu zvědaví!
Navzdory případům šizení zákazníků jsme se přesvědčili o tom, že například se zmraženými kuřaty to u nás není tak zlé. Poklesy hmotnosti byly u všech tří testovaných kousků do pěti procent a vešly se tak do stanovené tolerance 50 gramů, kterou výrobci uvádějí na svých obalech. A to je dobrá zpráva!
NEPŘEHLÉDNĚTE:
POZOR: Nejčastější chyba s avokádem, kterou dělá skoro každý! Připravujete se o to nejlepší
Víte, co se stane, když dáte cibuli na chvilku do mrazáku? Tenhle trik vás fascinuje!
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz