Agrární komora viní část obchodníků z toho, že při prodeji hovězího masa klamou zákazníky. Dokazují to podle ní laboratorní rozbory. Odborníci testovali sto vzorků masa, které mělo podle prodejců pocházet z kvalitních mladých býků.
Jenže u čtvrtiny z nich zjistili, že jde ve skutečnosti o maso ze starších krav. To je výrazně levnější a hůř se upravuje. To je půl kila hovězí svíčkové, který jsme dnes koupili v jednom z pražských řetězců. Na etiketě by měly být spolu s cenou i údaje o zvířeti.
Jeho jakési rodné číslo, které nosilo na uchu, a ze kterého se dá zjistit, kde se narodilo nebo zda šlo o krávu či býka. Nic takového na balíčku není.
Řetězec se k tomu nechce vyjadřovat. Tvrdí, že zákon dodržuje. Údaje o poraženém zvířeti možná v obchodě znají - zákazník se je ale z etikety nedozví.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz