Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Publikováno 6. 2. 2014
Vyzkoušejte je!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si křupavé pivní rohlíky

Inspektor televize Nova se pustil do pivních rohlíků, respektive se rozhodl toto oblíbené pečivo upéct sám podle prověřené receptury. Jaký je recept na křupavé rohlíky, které vás navíc vyjdou LEVNĚJI než v obchodě?

Inspektor televize Nova Ladislav Hruška provádí v posledních dnech revoluci v českých kuchyních. Pokud jste ještě nepekli nemastné koblihy, jejichž fotografie nám diváci posílají na mail inspektor@nova.cz, máte co dohánět. A když už budete mít vyhřátou troubu, zkuste také vynikající pivní rohlíky.

 

VŠECHNY RECEPTY LÁDI HRUŠKY NAJDETE ZDE

 

Potřebné ingredience:
3 a půl hrnku polohrubé mouky - 6,- Kč
1 vejce - 3,- Kč
1 lžíce mléka - 1,- Kč
1 lžička soli - 0,50 Kč
hrubá sůl na posypání, kmín - 0,50 Kč
hrnek světlého piva - 10 Kč
3/4 kostky droždí - 3,50 Kč
velký panák oleje - 0,50 Kč

 

Cca 25 Kč / 12 rohlíků

(V obchodech se cena pivních rohlíků pohybuje v rozmezí 4,50 až 5,50 Kč za kus.)

 

 

Postup:
Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které následně necháme asi 40 minut kynout.

 

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky. Ty pak postupně srolujeme na rohlíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po 5-7 minutách přepneme na "horkovzduch" a upečeme dozlatova.

 

DALŠÍ RECEPTY:

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Jablečňáky s perníkem

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!

 

Info

Rodinný rozpočet. Nevydávejte z něj více, než musíte. Ušetřit můžete tisíce korun ročně.

Kolik a na čem přeplácím

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Nejhorší blafy české kuchyně: Podívejte se na jídla, po nichž se vám zvedne kufr

Jak slaví Vánoce Lucie Borhyová? S klobásou!

Recept na pravé americké lívance
RECEPT: Chléb bez sacharidů

 

Další zajímavé recepty najdete na webu Poklička.cz.

ana / L. Hruška TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

26.1. | 20:19 kubondusan
12
Vzdycky vas vsechno co si udelate doma vyjde levneji nez v obchode. Tady rohlik ...
8.2. | 23:32 gernny
-10
A jde to udělat i v troubě, která nemá horkovzduch?
16.4. | 15:14 Lucie Houžvičková
-3
no taky klasika, není na to nic světoborného...
16.3. | 13:34 Renata Obložinská
-2
Tak nevím, kde byla chyba. Ted jsem dodělala těsto, vše dle popsaných ingrediencí, ale je děsně tuhé, pomalu ani nešlo zpracovat, tuplem né štouchat. Tak uvidím, jak to dopadne, zatím moc nekyne.
5.3. | 12:31 popii9
3
nemám horkovzdušnou troubu. Pekli jste někdo i v obyčejné elektrické?
4.3. | 14:28 Barbora Vaculíková
2
nějaké drahé droždí ne? :D jdu to vyzkoušet, jestli je to opravdu takový zázrak..
24.2. | 18:17 martinvokas
2
Některé z receptů se mi líbí, ale ta srovnání mi moc nesedí - zrovna u tohohle receptu - panák oleje za 0,50 Kč? To je jakoby litr za 10,- (když budu brát panáka jako 0,04, tak je to 3/4 litr za 10,-). Pivní rohlík si kupuji za 3,50, takže cena 5,50 je mimo mojí realitu.
15.2. | 16:53 Stanislav Šubrt
5
Válet z těsta trojúhelník je dost složité. Jednodušší je celé těsto rozdělit na 3 díly, z každého vyválet kulatou placku a tu rozříznout na čtvrtiny (trojúhelníky). Dá to taky 12 kusů.
8.2. | 23:32 gernny
-10
A jde to udělat i v troubě, která nemá horkovzduch?
1.2. | 07:46 jitkabok
1
Rohlíky jsem zkusila a je pravda že hotové by měly ještě chváli kynout.Taky to chce míň droždí a víc soli.Chutově jsou spíš takové buchtovaté.Možná by byly ještě lepší bez vajíčka.
29.1. | 19:33 cekamtetady
1
Dobry den, recept dobry,aspon lidi zkusi neco jineho pect.Zapomneli jste tam dopsat dalsi kynuti natvarovaneho peciva na plechu, lide nevi a pak maji takove vysusene.Zatim cau a zase na videnou na Fb na strankach o peceni chleba a rohliku.
29.1. | 13:12 jitkabok
-2
Nooooooooooo tak jsem se sekla.Tenhle příspěvek samozřejmě patří ke koblihám.Pardon.
Obchodní sdělení

Když vepřové, tak české