Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 30.3. 2014 20:42
láďa hruška vaří

NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Lahodné domácí kakaové sušenky!

Zdroj: TV Nova

Láďa Hruška tentokrát mezi svými recepty zvolil něco sladkého ke kávě nebo čaji. Vyrobil výborné domácí kakaové sušenky bez éček a když dopekl, zjistil, že za cenu těch kupovaných dokáže vyrobit trojnásobek množství...

Do mísy si nejdříve natrháme nebo nakrájíme na menší kousky tuk a zasypeme ho 3/4 hrnku práškového cukru. Máslo s cukrem pak vyšleháme do hladké hmoty - bude to chtít nějaký čas...
 

Do mísy přidáme další suroviny - tedy dva žloutky, hrnek strouhaného kokosu, jeden a půl hrnku hladké mouky a nakonec dvě lžíce kakaa. Pak znovu vyšleháme. I tentokrát spojení všech surovin nějakou dobu potrvá, takže je ideální použít elektrický šlehač. Láďa Hruška ho sice použil, ale přesto nakonec těsto ještě raději pořádně dohnětl rukama.
 

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Kakaové sušenky
Zdroj: TN.cz

 

Z hotového těsta uplácáme homoli a z ní pak kávovou lžičkou vykrajujeme menší kousky a válíme je do malých kuliček. Kuličky pak rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Nejspíš by bylo možné upéct i kuličky, ale aby domácí kakaové sušenky vypadaly jako ty klasické, ještě kuličky jednu po druhé rozmáčkneme vidličkou. Pak už jen stačí plech i se sušenkami vložit do trouby, péct při 160 °C asi dvacet minut a je hotovo.
 

 

Zajímá vás, jaký je rozpočet na tyhle domácí sušenky a jak obstojí ve srovnání s cenou za ty kupované? Totožné kupované kakaové sušenky jsme sehnali v ceně 32 korun za 180 gramů. Za stejné peníze Láďa Hruška vyrobil domácích sušenek třikrát více!

 

ČTĚTE TAKÉ:

Láďa Hruška učí Čechy péct: Podívejte se na jeho loupáky za 3 koruny

tn.cz / gar

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

31.3. | 09:33 Kateřina Sinkevičová
19
Tak drahé Dámy a Pánové. Jestli vás recepty nezajímají, nečtěte je, ...
30.3. | 20:13 lopata krocan
-3
marieho:víš kde ? no přeci u Hrušky v trenkách
4.9. | 15:39 Michaela Koblihová
3
Náhlasit nevhodný komentář
ja jsem susenky upekla bez kokosu jen se pridala vice cukru a mouky a jsou vyborne :)
3.6. | 19:32 michaelarej
2
Náhlasit nevhodný komentář
Započítejte do ceny ještě také elektřinu. Výrobce musí ještě navíc zaplatit lidi, co obsluhují mašiny. myslím, že porovnání cen se nedá takto bagatelizovat, protože do ceny kupovyných se zapomínějí z hlediska obyčejného člověka započítávat položky, které výrobce na výrobu sušenek vynaložit musí, ...
31.3. | 18:14 Kateřina Sinkevičová
4
Náhlasit nevhodný komentář
taky jsem jsem zkoušela :) a dělala jsem je z Hery. Taky jsem je měla dobré. Jen jsem dělala poloviční dávku a trošku jsem to nevychytala s cukrem (mám je méně sladké) a maličko jsem je přižahla :D
31.3. | 16:13 vladkaknizkova
4
Náhlasit nevhodný komentář
Pro ty, které zajímá, jak sušenky chutnají - pekla jsem z másla, ne z tuku, protože ho nemáme rádi, příprava těsta zabrala snad ani ne 5 minut a sušenky chutnají opravdu dobře, určitě ještě někdy zopakuji...příště zkusím místo kokosu dát třeba nasekané ořechy a kousky čokolády :)
31.3. | 12:08 Kateřina Sinkevičová
1
Náhlasit nevhodný komentář
A že lidé nejsou chudí? Soudci studentům z rozvedených rodin přiznávají i jen 800 nebo 1000, druhý rodič se třeba i o 2 potomky, jak ti dotyční mají bydlet, jíst a studovat? Chtěla bych vidět právě tyto lidé jak by jedli kvalitně, když dostanou od každého rodiče dohromady třeba jen 4000.. A určitě ...
31.3. | 11:51 Kateřina Sinkevičová
1
Náhlasit nevhodný komentář
Jste mě pobavil, Myslím, že to zní levně a chutně a ne levně, chutně a zdravě. Chcete-li jíst kvalitně, připlaťte si, já raději místo toho abych dávala za nezdravou pizzu 300kč si koupím pomazánkové máslo a udělám si ji doma za mnohem nižší cenu a klidně stejně nezdravou ;) To je asi jako se ...
31.3. | 11:43 Vašek Pepdol
1
Náhlasit nevhodný komentář
Pokračování Chipsy z kuřecích kůží se sýrem a pomerančem, nadívané kuřecí kůže či chlebáčky. I taková jídla připravuje v novém seriálu "Levně a chutně", který je součástí Televizních novin, reportér Ladislav Hruška. "Proč kuřecí kůže? Lepší jsou luštěniny nebo ...
31.3. | 11:24 Vašek Pepdol
1
Náhlasit nevhodný komentář
Hmmmm, tak to sem zkopíruji celé Kuchařka Ládi Hrušky. Mrtvé jídlo, zácpa, plísně, hodnotí kůže a smažáky expert 27. března 2014 10:00 | Lidovky.cz Link Smažák v hrnku, bramboráky z tvrdého chleba nebo nadívané kuřecí kůže. I to jsou recepty, které lidem "servíruje" inspektor ...
31.3. | 11:15 Vašek Pepdol
-2
Náhlasit nevhodný komentář
Přidejte k tomu pouze www. nevím proč se zde nezobrazuji odkazy celé lidovky.cz/levne-a-chutne-pet-nejhorsich-a-nejma...
31.3. | 10:56 Vašek Pepdol
-2
Náhlasit nevhodný komentář
Tak znovu tam ty odkazy nejsou vidět http://www.lidovky.cz/levne-a-chutne-pet-ne...