Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 30.3. 2014 20:42
láďa hruška vaří

NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Lahodné domácí kakaové sušenky!

Zdroj: TV Nova

Láďa Hruška tentokrát mezi svými recepty zvolil něco sladkého ke kávě nebo čaji. Vyrobil výborné domácí kakaové sušenky bez éček a když dopekl, zjistil, že za cenu těch kupovaných dokáže vyrobit trojnásobek množství...

Do mísy si nejdříve natrháme nebo nakrájíme na menší kousky tuk a zasypeme ho 3/4 hrnku práškového cukru. Máslo s cukrem pak vyšleháme do hladké hmoty - bude to chtít nějaký čas...
 

Do mísy přidáme další suroviny - tedy dva žloutky, hrnek strouhaného kokosu, jeden a půl hrnku hladké mouky a nakonec dvě lžíce kakaa. Pak znovu vyšleháme. I tentokrát spojení všech surovin nějakou dobu potrvá, takže je ideální použít elektrický šlehač. Láďa Hruška ho sice použil, ale přesto nakonec těsto ještě raději pořádně dohnětl rukama.
 

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Kakaové sušenky
Zdroj: TN.cz

 

Z hotového těsta uplácáme homoli a z ní pak kávovou lžičkou vykrajujeme menší kousky a válíme je do malých kuliček. Kuličky pak rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Nejspíš by bylo možné upéct i kuličky, ale aby domácí kakaové sušenky vypadaly jako ty klasické, ještě kuličky jednu po druhé rozmáčkneme vidličkou. Pak už jen stačí plech i se sušenkami vložit do trouby, péct při 160 °C asi dvacet minut a je hotovo.
 

 

Zajímá vás, jaký je rozpočet na tyhle domácí sušenky a jak obstojí ve srovnání s cenou za ty kupované? Totožné kupované kakaové sušenky jsme sehnali v ceně 32 korun za 180 gramů. Za stejné peníze Láďa Hruška vyrobil domácích sušenek třikrát více!

 

ČTĚTE TAKÉ:

Láďa Hruška učí Čechy péct: Podívejte se na jeho loupáky za 3 koruny

Wimbledon 2016
tn.cz / gar

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

31.3. | 09:33 Kateřina Sinkevičová
19
Tak drahé Dámy a Pánové. Jestli vás recepty nezajímají, nečtěte je, ...
30.3. | 20:13 ballbe
-3
marieho:víš kde ? no přeci u Hrušky v trenkách
4.9. | 15:39 Michaela Koblihová
3
ja jsem susenky upekla bez kokosu jen se pridala vice cukru a mouky a jsou vyborne :)
3.6. | 19:32 michaelarej
3
Započítejte do ceny ještě také elektřinu. Výrobce musí ještě navíc zaplatit lidi, co obsluhují mašiny. myslím, že porovnání cen se nedá takto bagatelizovat, protože do ceny kupovyných se zapomínějí z hlediska obyčejného člověka započítávat položky, které výrobce na výrobu sušenek vynaložit musí, ...
31.3. | 18:14 Kateřina Sinkevičová
4
taky jsem jsem zkoušela :) a dělala jsem je z Hery. Taky jsem je měla dobré. Jen jsem dělala poloviční dávku a trošku jsem to nevychytala s cukrem (mám je méně sladké) a maličko jsem je přižahla :D
31.3. | 16:13 vladkaknizkova
4
Pro ty, které zajímá, jak sušenky chutnají - pekla jsem z másla, ne z tuku, protože ho nemáme rádi, příprava těsta zabrala snad ani ne 5 minut a sušenky chutnají opravdu dobře, určitě ještě někdy zopakuji...příště zkusím místo kokosu dát třeba nasekané ořechy a kousky čokolády :)
31.3. | 12:08 Kateřina Sinkevičová
1
A že lidé nejsou chudí? Soudci studentům z rozvedených rodin přiznávají i jen 800 nebo 1000, druhý rodič se třeba i o 2 potomky, jak ti dotyční mají bydlet, jíst a studovat? Chtěla bych vidět právě tyto lidé jak by jedli kvalitně, když dostanou od každého rodiče dohromady třeba jen 4000.. A určitě ...
31.3. | 11:51 Kateřina Sinkevičová
1
Jste mě pobavil, Myslím, že to zní levně a chutně a ne levně, chutně a zdravě. Chcete-li jíst kvalitně, připlaťte si, já raději místo toho abych dávala za nezdravou pizzu 300kč si koupím pomazánkové máslo a udělám si ji doma za mnohem nižší cenu a klidně stejně nezdravou ;) To je asi jako se ...
31.3. | 11:43 Vašek Pepdol
1
Pokračování Chipsy z kuřecích kůží se sýrem a pomerančem, nadívané kuřecí kůže či chlebáčky. I taková jídla připravuje v novém seriálu "Levně a chutně", který je součástí Televizních novin, reportér Ladislav Hruška. "Proč kuřecí kůže? Lepší jsou luštěniny nebo ...
31.3. | 11:24 Vašek Pepdol
1
Hmmmm, tak to sem zkopíruji celé Kuchařka Ládi Hrušky. Mrtvé jídlo, zácpa, plísně, hodnotí kůže a smažáky expert 27. března 2014 10:00 | Lidovky.cz Link Smažák v hrnku, bramboráky z tvrdého chleba nebo nadívané kuřecí kůže. I to jsou recepty, které lidem "servíruje" inspektor ...
31.3. | 11:15 Vašek Pepdol
-2
Přidejte k tomu pouze www. nevím proč se zde nezobrazuji odkazy celé lidovky.cz/levne-a-chutne-pet-nejhorsich-a-nejma...
31.3. | 10:56 Vašek Pepdol
-2
Tak znovu tam ty odkazy nejsou vidět http://www.lidovky.cz/levne-a-chutne-pet-ne...