Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 20.8. 2014 20:12
LEVNĚ A CHUTNĚ

Báječná polévka z pečené mrkve od Ládi Hrušky. Ochutnejte!

Zdroj: TV Nova

Pokud máte doma dostatek mrkve, tak pro vás má náš gurmánský experimentátor Láďa Hruška jeden výborný tip. V kuchyni dnes zkusil recept na polévku z pečené mrkve.

Recept je levný a jednoduchý, takže ho zvládnou i ti, kteří často nevaří. Konečný výsledek za to určitě stojí.


Na "vypečenou" polévku budete potřebovat


Polévka z pečené mrkve
Zdroj: TV Nova


Začneme tím, že si rozřízneme mrkev s cibulí na půl a společně s česnekem vyskládáme na plech s pečícím papírem. Zeleninu posypeme cukrem, aby se na ní při pečení objevila karamelová krusta.


Plech s mrkví, cibulí a česnekem dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Pak si připravíme do hrnce buď poctivý vývar z masa, nebo vývar z kostky. Do něj dáme vařit opečenou zeleninu asi na pět minut.
 


Aby z polévky byla polévka krémová, musíme jí pořádně rozmixovat. Nakonec polévku osolíme a dochutíme.

 

ČTĚTE TAKÉ:

No ne! Selena Gomez umí vařit. Máme foto jako důkaz

Co najdete v jídle z rychlého občerstvení? Budete koukat!

TN.cz / vem
Obchodní sdělení

NIČÍTE SI NEHTY LAKOVÁNÍM?