dobrou chuť!

LEVNĚ A CHUTNĚ: Medvědí tlapy vám vyčistí tělo. A jsou za hubičku

František Nyklas se svou rubrikou Levně a chutně tentokrát zavítal do Třince za Markem, který je velkým propagátorem a příznivcem medvědího česneku. Ten je podle znalců dokonce v mnoha ohledech zdravější než klasický česnek. A navíc - nic nestojí, stačí si ho natrhat v lese.

Marek si připravil recept známý jako "medvědí tlapy". Co budeme k jeho přípravě potřebovat?

 

 

 

Začneme přípravou obyčejných bramboráků, takže je třeba nastrouhat brambory a udělat na ně směs. Do té patří mouka, koření a vajíčka. Ze směsi smícháme "těsto" a bramboráky na sádle osmažíme.

 

Když jsou bramboráky hotové, začneme připravovat špenát z medvědího česneku. Ten si dobře propláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na hrubší kousky. Na rozpálené pánvi necháme zesklovatět cibulku.

 

 

Kusy medvědího česneku postupně přidáváme na pánev k cibulce a promícháme. Na mírném ohni necháme spolu s cibulkou dusit asi 5 minut. Vzniklou španátovou směs zabalíme do bramboráků a můžeme podávat. Dobrou chuť! 

 

ČTĚTE TAKÉ:

Jaké jídlo škodí vašim mazlíčkům? Tady jsou 3 jedy

Tohle nejezte! 6 potravin, které způsobují rakovinu

VOYO

Sledujte Televizní noviny ve Full HD a bez reklam na Voyo.cz

TN.cz