Ne, nešlo o mystery box v soutěži Masterchef, ale o večeři servírovanou na jednom z bufetů v moderní kantýně pro atlety v kampusu University of Alabama postavené v roce 2018 za 340 milionů korun. Pro evropskou kuchyni netradiční specialita se zalíbila hráčům amerického fotbalu, kteří ji nejen sdíleli na sítích, ale také s chutí ochutnali.
Specialita zaujala safetyho Jaylena Keye, který se netradiční večeří pochlubil na sociálních sítích. Podle masa, které na pečeném plazovi ubylo, se hráči neostýchali. Dostatečný přísun bílkovin je pro sportovce zkrátka klíčový.
A couple other views of the feast from freshmen Ty Lockwood and Wilkin Formby. pic.twitter.com/b9qDCht2Ui
— Mike Rodak (@mikerodak) September 13, 2023
Otázkou je, zda šlo o náhodné zpestření jídelníčku, nebo byl netradiční zdroj proteinu hráčům podáván schválně před sobotním zápasem. Tým z Alabamy totiž čeká výjezd na jih Floridy, kde lze na aligátora narazit snadněji než v českých restauracích na kuřecí plátek s broskví.
Související obsah
Že na Floridě není o aligátory nouze, se na vlastní kůži přesvědčili fotbalisté Toronta FC. Plaz jim narušil trénink: