Láďa Hruška je tu s dalším vychytaným receptem! Tentokrát v kuchyni vyráběl výborný čokoládovo-oříškový krém. Je to skutečně lahůdka, i když zároveň i kalorická bomba...
Na domácí oříškovo-čokoládový krém budeme potřebovat jeden balíček lískových oříšků, jednu plechovku zahuštěného a slazeného mléka, dvě mléčné čokolády, trochu medu a sůl.
Oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě cca 13 minut při 180 stupních. Pak je dáme do utěrky a promneme - to je dobrý tip na to, jak oříšky zbavit slupek. Ještě horké je nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dejte si důkladně záležet, ať máte krém ve výsledku opravdu jemný a hladký.
Pak přichází na řadu vaření. Mléko, čokoládu, med a špetku soli dáme do kastrůlku, vložíme do rendlíku s vroucí vodou a necháme rozpustit. Vodní lázeň zabrání tomu, aby se kterákoli z ingrediencí připálila, takže se o směs nemusíme bát. Rozpustí se dokonale.
Rozpuštěný med s čokoládou a mlékem mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou hmotu. Pak do této "medové čokolády" přidáme rozmixované oříšky a ještě jednou všechno promixujeme dohladka, abychom v oříškovém krému neměli hrudky.
Krém je hotový a můžete ho ihned podávat. Zjistíte, že je od kupovaných oříškových krémů k nerozeznání. Zajímavá je i cena. Jaký je tedy rozpočet na tuhle pochoutku? Láďa Hruška náklady spočítal na celkem 111 korun. Za to ve výsledku vyrobil víc než půl kila výborného krému...
Rodinný rozpočet. Nevydávejte z něj více, než musíte. Ušetřit můžete tisíce korun.
Na čem a kolik přeplácímČTĚTE TAKÉ:
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz