Láďa Hruška pro vás připravil další báječný recept z vašich tipů. Tentokrát to bude opravdu stylové, večer se pálí čarodějnice, a tak udělal "čarodějnické brambory".
Recept je opravdu jednoduchý, zvládne ho úplně každý a samozřejmě je levný a chutný. Na výborné domácí čarodějnické brambory budeme potřebovat jen tři suroviny - samozřejmě brambory, klobásu nebo párek a cibuli.
Postup:
1. Brambory opláchneme a vydrbeme pod studenou vodou.
2. V bramborách si uděláme zářezy zhruba 3 milimetry od sebe. Musíme dát pozor na to, abychom bramboru nerozkrojili.
3. Nakrájíme si klobásu nebo párek na kolečka.
4. Také cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečko.
5. Nyní cibuli s klobásou (párkem) dáme do brambory na střídačku.
6. Brambory potřeme olejem a můžeme posypat například grilovacím kořením a posolíme.
7. Brambory v pekáči či zapékací misce přikryjeme alobalem.
8. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a necháme péct 45 minut, poté sundáme alobal a necháme péct ještě 15 minut.
9. Brambory nakonec ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme to ještě na dalších 10 minut zapéct.
10. Ve finále můžeme vyšperkovat zakysanou smetanou a bylinkami.
NEPŘEHLÉDNĚTE:
Vánoční recepty slavných: Staročeský kuba podle Báry Basikové
Láďa Hruška učí Čechy péct: Podívejte se na jeho loupáky za 3 koruny
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz