Na vaší straně

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Vyrobte si trdelník jen za 7 Kč, na trzích stojí 60!

Trdelník je oblíbenou pochoutkou Čechů, hodně z nás si ho dává na trzích. Jenže tam stojí až 60 korun. No a to leckoho přejde chuť. Láďa Hruška vám poradí, jak si udělat jeden jen za 7 korun.

Trdelník, nebo trdlo, je sladké pečivo, který má tvar velké duté kremrole. Vyrábí se z kynutého těsta. Slovenský Skalický trdelník dokonce má registrovanou známku EU "chráněné zeměpisné označení". Je historie sahá až do Sedmihradska, tehdy ho Maďaři dostali právě do slovenské Skalice.
 

No a teď se podívejte, jak z vašich tipů udělal výborné trdelníky Láďa Hruška.
 

Postup:
 

1. Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
 

Zdroj: TN.cz

 

2. Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
 

Související obsah


3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
 

4. Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
 

5. Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo

Láďa Hruška zase kuchtil: Bublanina z mikrovlnky za 33 korun!

Případ pro potravinového inspektora: Na banánech seděla tarantule!

Láďa Hruška, tn.cz / hmr

Související témata

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz