Dnes se naučíme s Láďou Hruškou připravit superrychlou rajskou omáčku. V čem je její tajemství? Láďa použil rajčatový džus, takže zapomeňte na protlaky a kečupy!
Tato vychytaná rychlá rajská je ideální pro dospělé i děti, kteří k ní nemusí mít nutně maso.
Návod k přípravě:
Začneme tím, že si do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček nebo sáčků našeho hospodského cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí radíme opatrně! Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat (asi 2 minuty) a přidáme dvě kostky zeleniového bujónu.
Nyní přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky (rozmíchaná mouka s vodou), zavaříme dalších pět až deset minut.
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat. Jako přílohu Láďa Hruška doporučuje těstoviny.
ČTĚTE TAKÉ:
Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo
Tipy do kuchyně, které musíte vyzkoušet!
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz