Na vaší straně

Letní pochoutka od LÁDI HRUŠKY: Lehký jogurtový koláč s jahodami!

Jahodová sezóna vrcholí, na trhu už jsou běžně k mání sladké české jahody, a toho využil náš inspektor Láďa Hruška. Jednoduše, rychle a opět levně nám upekl lehký jogurtový koláč a opravdu jsme si pochutnali.

Láďa si na plantáži nasbíral levné jahody a rozhodl se z nich udělat luxusní a velmi jednoduchý jogurtový koláč. Pokud vám v ledničce ještě zbyl ručně vyrobený domácí jogurt, je situace úplně ideální.

Co budete na recept potřebovat?

Zdroj: TV Nova
Zdroj: TV Nova

Všechny suroviny kromě prostě dáme do mísy a vzájemně zamícháme a zpracujeme na jednolité těsto.

Na vrch buchty si také připravíme další vychytávku, drobenku. Smícháme na ni dvě lžíce másla, dvě lžíce cukru a tři lžíce polohrubé mouky. Hmotu na drobenku zpracováváme tak dlouho dokud se všechny suroviny dobře nepromíchají. Pokud se drobenka lepí, přidejte ještě trochu mouky. Výslednou drobenku ještě Lá´da vylepšil skořicovým cukrem a trochou strouhaného kokosu.

Související obsah

Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřeme, nasázíme do něj nařezané jahody a pak posypeme dříve vyrobenou drobenkou. Poté dáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme. Po pětadvaceti minutách je buchta krásně růžová. Stačí ji jen nechat vychladnout a můžete se do ní směle pustit.

ČTĚTE TAKÉ:

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

Nechutné jídlo: Podívejte se na galerii, ze které vám bude zle

Ladislav Hruška, TN.cz

Související témata

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz