Máslo používáme každý den. No a právě proto se Láďa Hruška rozhodl, že jako svůj další recept předvede výrobu právě máslo.
Máslo si mažeme na chleba, rohlíky či housky. V domácnosti se bez něj prakticky neobejdeme. Pokud už vás nebaví neustále kupovat másla ze supermarketů, vyzkoušejte si lahodné domácí bylinkové máslo podle Ládi Hrušky.
Postup:
1. Jako základ použijeme dva kelímky smetany ke šlehání (33 %), které nalijeme do vyšší nádoby.
2. Smetanu vyšleháme (zhruba po 4 minutách) až se nám oddělí syrovátka.
3. Vše pak vyklopíme na cedník, abychom syrovátku oddělily.
4. Máslo prolíváme pod studenou vodou a poté ho hněteme na prkýnku. Nesmí se lepit. Vytvoříme z něj hrudku.
5. Do másla použijeme kopr, který si na drobno nakrájíme a máslo v něm obalíme.
6. Přiměřeně osolíme a přidáme granulovaný česnek.
7. Máslo dáme do fólie, kterou použijeme jako formu. Vše pak dáme ztuhnout do lednice.
NEPŘEHLÉDNĚTE:
Aneta Krejčíková o jídle: Potřebuje detox, protože chlastá a žere
Koluje na internetu: Dívka strčí do pusy celou koblihu
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz