Láďa Hruška

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Domácí bylinkové máslo

Máslo používáme každý den. No a právě proto se Láďa Hruška rozhodl, že jako svůj další recept předvede výrobu právě máslo.

Máslo si mažeme na chleba, rohlíky či housky. V domácnosti se bez něj prakticky neobejdeme. Pokud už vás nebaví neustále kupovat másla ze supermarketů, vyzkoušejte si lahodné domácí bylinkové máslo podle Ládi Hrušky.
 

Zdroj: TN.cz

 

Postup:

1. Jako základ použijeme dva kelímky smetany ke šlehání (33 %), které nalijeme do vyšší nádoby.
 

2. Smetanu vyšleháme (zhruba po 4 minutách) až se nám oddělí syrovátka.
 

3. Vše pak vyklopíme na cedník, abychom syrovátku oddělily.
 

4. Máslo prolíváme pod studenou vodou a poté ho hněteme na prkýnku. Nesmí se lepit. Vytvoříme z něj hrudku.
 

Související obsah


5. Do másla použijeme kopr, který si na drobno nakrájíme a máslo v něm obalíme.
 

6. Přiměřeně osolíme a přidáme granulovaný česnek.
 

7. Máslo dáme do fólie, kterou použijeme jako formu. Vše pak dáme ztuhnout do lednice.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Aneta Krejčíková o jídle: Potřebuje detox, protože chlastá a žere

Koluje na internetu: Dívka strčí do pusy celou koblihu

Ladislav Hruška, TN.cz
Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

K tématu Láďa Hruška

Důležité Události

Píše se na Deník.cz