Letošní léto nastalo a o horké dny určitě nebude nouze. Osvěžte se tedy s novým receptem Ládi Hrušky. Tentokrát vyzkoušel domácí ruskou zmrzlinu!
Ruská zmrzlina je klasika, kterou si jistě všichni pamatují z dětství. Lze si ji však připravit levně a chutně z pohodlí domova. Podívejte se, co k tomu budete potřebovat.
A jaký je postup? Vyšlehejte smetanu, pak i sníh z bílků, a nakonec rovněž samostatně žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem postupně vmíchejte sníh z bílků i vyšlehanou smetanu.
Na dno nádoby dejte oplatky a na ně rozprostřete směs. Hotový výrobek dejte do mrazáku a asi po půl hodině hmotu promíchejte. Stejný postup zopakujte ještě dvakrát. Hmota má totiž tendenci se při mrazení oddělit, těžší žloutek klesne dolů a lehčí šlehačka nahoru.
Když už je hmota dostatečně zmrzlá, srovnejte povrch hmoty a naskládejte oplatky. Pak nechte zmrzlinu zamrazit do druhého dne. Dobrou chuť!
NEPŘEHLÉDNĚTE:
Řekni mi, jakou zmrzlinu rád lížeš, a já ti řeknu, jaký jsi
AUUU! To muselo bolet: Týpek chtěl skočit do ledu a narazil si zadek
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz