Pokud máte doma dostatek mrkve, tak pro vás má náš gurmánský experimentátor Láďa Hruška jeden výborný tip. V kuchyni dnes zkusil recept na polévku z pečené mrkve.
Recept je levný a jednoduchý, takže ho zvládnou i ti, kteří často nevaří. Konečný výsledek za to určitě stojí.
Na "vypečenou" polévku budete potřebovat
Začneme tím, že si rozřízneme mrkev s cibulí na půl a společně s česnekem vyskládáme na plech s pečícím papírem. Zeleninu posypeme cukrem, aby se na ní při pečení objevila karamelová krusta.
Plech s mrkví, cibulí a česnekem dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Pak si připravíme do hrnce buď poctivý vývar z masa, nebo vývar z kostky. Do něj dáme vařit opečenou zeleninu asi na pět minut.
Aby z polévky byla polévka krémová, musíme jí pořádně rozmixovat. Nakonec polévku osolíme a dochutíme.
ČTĚTE TAKÉ:
No ne! Selena Gomez umí vařit. Máme foto jako důkaz
Co najdete v jídle z rychlého občerstvení? Budete koukat!
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz