Gurmánský experimentátor Láďa Hruška se dnes pustil do oblíbené lahůdky, která v restauracích není zrovna levná.
Láďa zkusil podle domácího receptu vyrobit pivní sýr, který se hodí buď na tmavý chléb nebo třeba na topinky. Potom, co jej Láďa koupil v restauraci za 75 korun, chtěl to zkusit levněji.
Co budete na pivní potřebovat?
Používáme zásadně pozlátkové tvarohy, jsou osvědčené, ty z vaniček neuzrají. Nebudeme v přípravě hledat žádnou vědu. Dvě kostky tvarohu dáme do mísy, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku. Koření s tvarohem je pak třeba důkladně promíchat. A nakonec budoucí sýr zalijeme pivem a opět promícháme.
Sýr pak vyklopíme do hlubokého talíře a přikryjeme pokličkou nebo potravinářskou fólií. Sýr necháme čtyři až pět dnů zrát. Výsledek by měl být vrásčitý a narůžovělý sýr. Ten důkladně promícháme vidličkou. Servírujeme nejlépe na tmavý chléb či topinky. Dobrou chuť!
NEPŘEHLÉDNĚTE:
Tip na dokonale vychlazené pivo: O téhle novince jste ještě neslyšeli
V Americe vyrábějí nové pivo šokujícího složení. Máte chuť na zkapalněný mozek?
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz