Reportér a dvorní kuchař TV NOVA Láďa Hruška vám dnes ukáže, jak si připravit domácí kremrole! Ale to by to nebyl on, aby oblíbenou pochoutku nezměnil a neudělal tak radost masožravcům!
Láďa totiž kremrole nenaplnil šlehačkou, ani žádnou jinou zubožernou náplní, ale nacpal voňavými párečky. A vznikla tak pochoutka, která je ideální pro posezení s přáteli i jako pochoutka na chvíle u televize.
Celý recept je jako obvykle jednoduchý a levný a při motání kremrolí se určitě vyřádí i děti, které jinak v kuchyni pomáhají nerady.
A co na tác plný slaných kremrolí potřebujete? Základní surovinou jsou pochopitelně menší párky podle chuti, v našem případě 15 kusů za přibližně 55 korun.
Pak je potřeba jedno balení listového těsta, trocha hořčice, rajský protlak a jedno vejce na potření kremrolí. Celkem vyjde patnáct kremrolí s párkem na necelých 90 korun, tedy asi na šest koru za každou.
Postup je jednoduchý: Listové těsto se rozválí na plát, potře hořčicí a protlakem a nakrájí na přibližně dva centimetry široké "nudle", do kterých se balí párečky.
Připravené kremrole se potřou rozšlehaným vejcem a pečou v troubě patnáct minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz