Pokud máte rádi bramborové chipsy, tak vás dnes potěšíme. Gurmánský experimentátor Láďa Hruška totiž vyzkoušel řadu receptů na jejich výrobu a našel ten, při kterém nepotřebujete žádný tuk. A navíc to všechno stihnete připravit během pěti minut.
Abyste si připravili chipsy téměř k nerozeznání od kupovaných, nepotřebujete žádné speciální vybavení. Láďa vám dnes ukáže rovnou dva recepty, jak si pochoutku třeba k televizi doma vyrobit během pár minut.
Můžete klidně zapomenout na škrábání, brambory stačí důkladně omýt pod studenout vodou. Brambory nakrájíme na asu dva milimetry tlusté plátky a hned je dáváme do mísy se studenou vodou, aby brambora neoxidovala a pustila škrob. Po nakrájení vypláchneme z ostatních brambor škrob vodou. Že je hotovo poznáte tak, že voda z brambor je čistá.
Brambory vyskládáme na utěrku nebo ubrousek a vysušíme, zakápneme olivovým olejem a osolíme. Pak je vyskládáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů, do zlatova. Asi po půlhodině by mělo být hotovo. Chipsy jsou křupavé, nevymáchané v oleji a velmi chutné.
Druhý postup je dokonce možný bez použití oleje. Brambory opláchneme a zbavíme škrobu jako předtím, ale pak je vyskládané na talíři dáme pouze do mikrovlnné trouby na plný výkon. Podle výkonu vaší trouby pečte dozlatova, mělo by to trvat kolem pěti minut. Dobrou chuť!
ČTĚTE TAKÉ:
5 potravin, které cpete do lednice a přitom tam nepatří
No ne! Selena Gomez umí vařit. Máme foto jako důkaz
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz