Dnešní omladina je pořádně zmlsaná. Děti už ovoce dávno nepovažují za sladkost a vyžadují lízátka, čokolády nebo bonbóny. A to všechno leze do peněz.
Sladkomily ovšem zaručeně potěší tento recept od Ládi Hrušky. Ukazuje totiž, jak zvládnout v pohodlí domova mléčné řezy, které jsou k nerozeznání od těch kupovaných a zdaleka nestojí tolik.
Začneme tím, že rozpálíme troubu na 175 stupňů a plech pokryjeme pečícím papírem. Pak se vrhneme na výrobu těsta. Vejce a cukr vyšleháme na hustou, krémovou pěnu. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Kakao, mouku a kypřící prášek prosijeme a po lžičkách přidáváme do těsta.
Když je těsto krásně vyšlehané, vylijeme ho na plech a rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme devět až deset minut, propečenost můžeme kontrolovat špejlí. Necháme v klidu vychladnout.
Na náplň nejdřív vyšleháme společně máslo a moučkový i vanilkový cukr. Do směsi všleháme i tvaroh a nakonec zakysanou smetanu.
Vychladlé těsto přepůlíme, jednu stranu potřeme krémem a přiklopíme. Pak necháme minmálně dvě hodiny dojít v lednici a nakonec nakrájíme na libovolně velké "tyčinky".
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz