Láďa Hruška

Rychlovky Ládi Hrušky: Trdelník, šunkové vrtule a domácí langoše!

Rychlovky Ládi Hrušky: Trdelník, šunkové vrtule a domácí langoše!
Zdroj: TN.cz

Kuchařský experimentátor Láďa Hruška se znovu vrací k divácky nejoblíbenějším receptům. Tentokrát je to ultralevný trdelník (za 7 korun), šunkové vrtule a domácí langoš.

Jako první ve svých "Rychlovkách" připomene Láďa Hruška ultralevný trdelník. Jeho výroba vás přijde na zanedbatelných sedm korun, což je proti cenám na trhu závratná láce...

Trdelník, nebo trdlo, je sladké pečivo, který má tvar velké duté kremrole. Vyrábí se z kynutého těsta. Slovenský Skalický trdelník dokonce má registrovanou známku EU "chráněné zeměpisné označení". Je historie sahá až do Sedmihradska, tehdy ho Maďaři dostali právě do slovenské Skalice.

Zdroj: TN.cz

Postup je snadný. Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme hotový kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.

Z těsta potom vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice. Trdelníky pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru. Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!

Videorecept na trdelník najdete ZDE.

Dvojkou pořadu "Rychlovky Ládi Hrušky" jsou tentokrát oblíbené šunkové vrtule. Z následujících ingrediencí vyrobíte jednadvacet kusů šunkových tyčinek alias vrtulí...

Zdroj: TV Nova

Listové těsto vyválejte na tenký plát, na který naskládejte plátky šunky. Těsto poté nakrájejte na úzké proužky. Proužky zatočte do vrtulí, potřete rozšlehaným vejcem, dejte péct do vyhřáté trouby a za chvíli máte hotovo!

Videorecept na šunkové vrtule najdete ZDE.

Třetím receptem jsou langoše. Nejenže jsou dietní, ale také mimořádně levné. Jeden kus vyjde na pouhou korunu...

Na langoše budete potřebovat jeden malý kelímek bílého jogurtu, dva kelímky hladké mouky, lžičku kypřícího prášku do pečiva, lžičku soli, kečup a tvrdý sýr. Jogurt smícháme s vodou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Rukama vypracujeme hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout.

Pak vyválíme tenké těsto, skleničkou vykrojíme kolečka, dáme ne pečící papír a do trouby na 180 stupňů. Pečeme do zlatova asi 8 minut. Pak potřeme česnekem utřeným se solí a trochou oleje, pak kečupem a nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Z uvedených surovin získáme patnáct menších langošů zhruba za dvacet korun a pár minut času.

Videorecept na langoše najdete ZDE.

Všechny videorecepty včetně těch nejnovějších najdete na Novaplus ZDE.

ČTĚTE TAKÉ:

Dietní tipy: Tohle jsou nejlepší spalovače

Potraviny dobré pro naše zdraví: K čemu jsou dobré borůvky a k čemu avokádo?

tn.cz / gar

K tématu Láďa Hruška

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz