Nejnovější recept Ládi Hrušky určitě ocení všichni, kdo si čas od času rádi dopřejí k sýrům nebo salámům trochu lepší pečivo, ale nechtějí za něj platit horentní sumy v obchodech.
Tentokrát si gurmánský experimentátor Láďa Hruška vzal na mušku francouzské bagety - tedy pečivo, které má v našich končinách pořád nádech nadstandartu.
A opět dokázal, že pokud se rozhodnote upéct si bagety doma, zvládnete to rychle a za zlomek nákladů, které byste jinak museli nechat v obchodě u pokladny.
I postup není nijak složitý - prostě stačí ze všech surovin v míse vypracovat dohladka těsto, to pak nechat v klidu asi hodinu kynout. Těsto se pak rozdělí na dvě stejně velké části, z nichž se na pomoučeném válu vytvarují bagety.
Připravené bagety se pak ještě na další půlhodinu nechají odpočívat pod utěrkou, pak se na několika místech přibližně do poloviny tloušťky těsta naříznou, aby vznikly charakteristické bagetové prohlubně.
Bagety uložíme na plech a vložíme do trouby rozpálené na 230 stupňů. Do trouby vlijeme přibližně půl hrnku vody tak, aby se vytvořila pára. Dvířka trouby rychle zavřeme, aby pára neunikla a bagety pečeme dozlatova asi 20 minut. Dobrou chuť!
ČTĚTE TAKÉ:
Video: Jak jíst hamburger, aby vám to nepadalo z ruky?
VIDEO: Žena sní plátek uzeného za setinu vteřiny. Vdechne ho...
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz