Láďa Hruška

NOVÝ RECEPT: Vaječná tlačenka od Ládi Hrušky je výborná!

NOVÝ RECEPT: Vaječná tlačenka od Ládi Hrušky je výborná!
Zdroj: TN.cz

Tentokrát si Láďa Hruška připravil recept, který uspokojí mlsné jazýčky kdykoli, ale vhod přijde především o Velikonocích, až budete mít plné košíky natvrdo uvařených vajec.

Dnešním Láďovým výtvorem je totiž vaječná tlačenka. A její příprava je až neuvěřitelně snadná, i když surovin je potřeba docela dost.


Zdroj: TN.cz


Šunkový salám, vejce a sterilovanoiu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Nálev ze sterilované zeleniny nelijte do odpadu, poslouží jako základ pro želatinu, která drží vaječnou tlačenku pohromadě!

Související obsah


Do nálevu nasypte práškovou želatinu a nechte dvě hodiny bobtnat. Vzniklou hmotu trochu přihřejte, aby byla co nejhladší, ale nevařte.


Pak do želatiny přimíchejte všechny ostatní ingredience a podle zvyku dochuťte solí a pepřem, případně dalším kořením. Vzniklou směs naládujte do formy třeba na bábovku nebo srnčí hřbet. Nebo do klasické tlačenkové "nohavice". Pak dejte tlačenku do lednice ztuhnout. Dobrou chuť!

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Zdeněk Pohlreich podpořil kuchařku Ládi Hrušky. Co na to říká novácký kuchař?

Sexy i v kuchyni: Monika Bagárová načapána při vaření

pez, TN.cz

K tématu Láďa Hruška

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz