Tentokrát si Láďa Hruška připravil recept, který uspokojí mlsné jazýčky kdykoli, ale vhod přijde především o Velikonocích, až budete mít plné košíky natvrdo uvařených vajec.
Dnešním Láďovým výtvorem je totiž vaječná tlačenka. A její příprava je až neuvěřitelně snadná, i když surovin je potřeba docela dost.
Šunkový salám, vejce a sterilovanoiu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Nálev ze sterilované zeleniny nelijte do odpadu, poslouží jako základ pro želatinu, která drží vaječnou tlačenku pohromadě!
Do nálevu nasypte práškovou želatinu a nechte dvě hodiny bobtnat. Vzniklou hmotu trochu přihřejte, aby byla co nejhladší, ale nevařte.
Pak do želatiny přimíchejte všechny ostatní ingredience a podle zvyku dochuťte solí a pepřem, případně dalším kořením. Vzniklou směs naládujte do formy třeba na bábovku nebo srnčí hřbet. Nebo do klasické tlačenkové "nohavice". Pak dejte tlačenku do lednice ztuhnout. Dobrou chuť!
NEPŘEHLÉDNĚTE:
Zdeněk Pohlreich podpořil kuchařku Ládi Hrušky. Co na to říká novácký kuchař?
Sexy i v kuchyni: Monika Bagárová načapána při vaření
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz