Další recept ze zásoby našeho gurmánského experimentátora Ládi Hrušky jsou vynikající a jednoduché lasagne. Tip Láďa dostal dokonce od jednoho pražského šéfkuchaře.
Skvělé lasagne z listového těsta nejsou vůbec složité. Pečou se asi půl hodiny a servírují po vychladnutí.
Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji. Asi po pěti minutách přihodíme na pánev mleté maso. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření. Asi za sedm minut, když maso zhnědne, dáme k němu rajčatový protlak. Pak se pustíme do přípravy bešamelu.
Postup na přípravu bešamelu:
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi po třech minutách mléko. K tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Bešamel vaříme deset minut a můžeme dosolit.
Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na tři díly. Jeden dáme na spodek zapékací misky a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýru.
Přiložíme druhým plátem těsta a opět přidáme maso a strouhaný sýr. Posledním dílem těsta přikryjeme a na to dáme zbytek masa a vrchní vrstvu zalijeme bešamelem. Nahoru nasypeme zbytek sýru. Misku dáme do trouby na 180 stupňů přesně na půl hodiny.
ČTĚTE TAKÉ:
Sladká paráda: Láďa Hruška vyrobil jablečné velehory
NOVÝ RECEPT: Láďa Hruška vyzkoušel domácí polárkový dort!
Levně a chutně: Francouzské bagety od Ládi Hrušky
Nevidomí si vyžádali vydání kuchařky Ládi Hrušky. Vyšla v Braillově písmu!
Láďa Hruška o své slávě: Jak ji snáší?
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz