Levně a chutně

Levně a chutně: Udělejte si delikátní žloutkové řezy!

Levně a chutně: Udělejte si delikátní žloutkové řezy!
Zdroj: TN.cz

Štrúdl, bábovka, perník, bublanina. Takové dezerty po jídle nebo jen tak na mlsání asi zvládne každá dobrá hospodyňka. Ale co zkusit rodinu nebo návštěvu překvapit vynikajícími žloutkovými řezy?

Recept na tuhle laskominu prozradila reportérovi Františku Nyklasovi vyhlášená cukrářka Mirka z Vintířova na Sokolovsku. A žloutkové řezy jsou snazší, než by se na první pohled mohlo zdát.


Co budete k jejich přípravě potřebovat? Připravte si listové těsto, hladkou mouku, máslo, moučkový cukr, práškový puding, mléko, citron, marmeládu a cukr krystal.


Zdroj: TN.cz


Jako první krok připravíme vanilkový puding, to by měl zvládnout každý, třeba i vaše neposedné děti. A teď pozor - přichází fígl - mléko, které ohříváme v hrnci, nemusíme míchat, pokud na dno hrnce nasypeme cukr. Cukr se totiž vaří déle než mléko a to se tak nepřichytí.


Z dalších surovin vyválíme těsto tak, abychom měli dva pláty padnoucí na plech. Těsto na plechu nezapomeneme propíchat, aby se v něm nenafukovaly bublinky. Pláty dáme do trouby rozehřáté na 220 stupňů a pečeme asi deset minut.


Zdroj: TN.cz


Než se těsto vypeče, uděláme z moučkového cukru a citronové šťávy domácí cukrovou polevu. Vanilkový krém dáme do mísy a rozmixujeme do něj poctivou porci másla. Máslovým krémem pak potřeme jeden plát těsta, přiklopíme druhým a dáme chladit do lednice.


Po chvíli výtvor znovu vytáhneme, zvrchu potřeme marmeládou podle chuti a navrch ještě dáme citronovo-cukrovou polevu. Hotový zákusek dáme ztuhnout do lednice a pak už můžeme servírovat.


Všechny recepty z rubriky Levně a chutně najdete TADY

ČTĚTE TAKÉ:

Jak zhubnout do plavek? 3 tipy na zázračné jídlo

3 zabijáci diety: Co nejíst, pokud si to nechcete pokazit

pez, TN.cz
Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

Co byste neměli přehlédnout

TOP 10 ČLÁNKY A VIDEA

Důležité Události

Píše se na Deník.cz