Půl národa je zavrhuje – vždyť jsou smažené a tudíž tak nezdravé – druhá půlka je zbožňuje. Řeč je o bramborových hranolcích.
Když si člověk dá přezdívku Pommes Män, je jasné, že jeho vztah k hranolkům bude veskrze kladný. Tenhle chlapík z Německa pomfrity nejen rád jí, ale zajímají ho i z jiného pohledu. Dlouhou dobu ho interesovalo, jak se z plátků brambor stanou smažené hranolky.
Víc než dva měsíce dumal nad tím, jak si proces smažení natočit. Ve fritéze se olej rozpálí na 180 stupňů Celsia a to by kamera a její plastové díly rozhodně nevydržely. Nakonec si ale s pomocí kamaráda vyrobil obal z varného laboratorního skla, které vydrží i vyšší teploty.
Pak už nebyl problém „GouPróčko“ umístit do friťáku a otočit knoflíkem. Co se s hranolky děje v průběhu jejich smažení, se můžete podívat v tomto videu.