V pražském Orient Expresu pokřtila zpěvačka Eva Pilarová svou novou kuchařku. Tentokrát nabízela opravdovou kuriozitu - 101 receptů z klokaního masa.
Klokan je pro českou kuchyni jako stvořený
Eva Pilarová se v kuchařce především snaží vyvrátit pověru, že z klokaního masa se dají dělat jen steaky. "Právě v této podobě klokaní maso podávají v některých českých restauracích. Steaky jsou z něj sice vynikající, ale zejména v rodinách Čechoaustralanů jsem se naučila, že to je jen jedna z mnoha možností. Dokonce z něj uděláte tak typická česká jídla, jako je španělský ptáček, svíčková, nebo dokonce klokano-knedlo-zelo," libuje si Eva Pilarová.
Než kuchařku dokončila, poradila se Eva Pilarová i s odborníky na zdravou výživu a nenarazila z jejich strany na jedinou námitku.
"Klokaní maso obsahuje málo cholesterolu a tuků, naopak má vysoký obsah proteinů a minerálů. Je proto vhodné pro diabetiky, pro lidi s nadváhou i pro pacienty s vysokým krevním tlakem," vypočítává.
Sůl nejen nad zlato
Jak už bývá zvykem, sešla se na křtu celá řada Eviných přátel ze světa showbusinessu, takže knížka měla snad deset kmotrů. S originálním dárkem přišel zpěvák Pavel Vítek, který dorazil i s partnerem Janisem Sidovským. Dal Pilarové jako dárek sůl.
"A víte, proč zrovna sůl? Protože ta je přece nad zlato!" vtipkoval zpěvák. Žertu se okamžitě chytil manžel Evy Pilarové Jan Kolomazník: "To je vynikající, protože zlata a norkových kožichů už máme doma moc!"
Pavel Vítek byl na křtu přítomen dokonce dvakrát! Jak je to možné? Fotografem celé knížky se totiž stal jeho jmenovec - fotograf Pavel Vítek. Pokud si tedy budete chtít vyzkoušet nějaký originální recept, novou kuchařku si určitě pořiďte. A samozřejmě pak nějakého toho klokana, který ale bohužel nepatří k nejlevnějšímu. Však se také o ceně masa po celou dobu taktně mlčelo.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz