Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 29.9. 2014 09:39
gurmánský experimentátor

Domácí paštika od LÁDI HRUŠKY je perfektní! Recept uvnitř

Zdroj: TV Nova

Dnes vám v rubrice Levně a chutně ukážeme velmi lehkou přípravu paštiky. Konkrétně půjde o tu z brusinek. Gurmánský experimentátor Láďa Hruška zvládne tuto úžasnou paštiku dokonce za necelou půlhodinku.

Na dnešní recept zkombinoval a upravil Láďa Hruška hned několik receptů. Tak, aby výsledný recept netrval víc než půl hodiny včetně mytí nádobí.

 

Co budeme na paštiku potřebovat?


Levně a chutně - recept na Domácí brusinkovou paštiku
Zdroj: TN.cz

 

Láďa spočítal, že všechny suroviny by vás měly vyjít na přibližně 75 korun za 700 g paštiky. Pro zajímavost to srovnejte s cenami paštik kupovaných.

 

 

Začneme tím, že játra důkladně opláchneme vodou, nakrájíme na kousky a odstraníme případné blány. Pak si nadrobno pokrájíme cibulku. Tu na pánvi osmahneme na dvou lžících másla a přidáme majoránku a česnek a vše necháme provonět. Pak přidáme játra a zhruba deset minut restujeme.

 

Když jsou játra hotová, celou směs přesuneme do vyšší nádoby, přidáme sůl, pepř a půl kostky másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše můžeme zjemnit panákem smetany. Ve finále pak do paštiky přidáme nasekané mandle a brusinky, necháme vychladit v ledničce a můžeme podávat. Hotová paštika vydrží v lednici i 5 dnů. Přejeme dobrou chuť!

 

 

jox TV Nova