Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

jak na to?

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Lahodné domácí veky, které zvládne každý

Levně a chutně - Domácí veka
Zdroj: TN.cz

Upéct domácí veku je snadné a zvládne to i úplný začátečník, tvrdí Láďa Hruška o svém novém receptu. Bez doby na kynutí těsta zabere výroba tří vek sotva dvacet minut práce.

Umět si doma upéct vlastní veku se vám může hodit. Kromě toho je domácí veka podle receptu Ládi Hrušky rozhodne lepší a chutnější než ta kupovaná. Příprava vám zabere asi 20 minut, mezitím se čeká jen na kynutí těsta a na výsledek pečení.





Jak na to? Budete potřebovat 2 ½ hrnku hladké mouky, 3/4 kostky droždí, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a hrnek vody. Do mísy přesejte mouku, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zalijte ho troškou vlažné vody a nechte kvásek vzejít.
 


 

Pak přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a hrnek vody. Rukama v míse vypracujte hladké těsto, udělejte z něj jeden velký bochník a přikryjte ho čistou utěrkou. Pak si těsta hodinu nevšímejte a nechte ho tiše kynout.
 

 

Po hodině těsto rozdělte na tři části a vyválejte z nich tři válečky. Ty pak nechte na plechu ještě 20 minut kynout. Troubu si mezitím předehřejte na 190 stupňů a ještě než do ní vložíte připravené veky, potřete je olivovým olejem. Pečte dvacet minut. Dobrou chuť.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Láďa Hruška vařil levně a chutně pro Michala Davida. Povedlo se mu to?

Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo

tn.cz / gar