Láďa Hruška přišel s novým receptem, který jste mu poslali. Vyrobil domácí sýry korbáčiky z mozzarelly a to navíc za hubičku proti těm kupovaným...
Běžně se korbáčiky vyrábějí z kravského mléka se syřidlem. Postup je ale zdlouhavý a nejméně na dva dny. Ladislav Hruška ale využil toho, že stejným způsobem se v tuzemsku vyrábí i sýr mozzarella. Vyrobí tedy korbáčiky z něj...
Budeme potřebovat jedno balení mozzarelly, dva hrnce s vodou a mořskou hrubozrnou sůl. Připravíme si hrnec s horkou vodou. Vodu hodně osolíme mořskou hrubozrnou solí - dáme do ní asi 4 lžičky soli.
Sůl necháme rozpustit a do vody vložíme mozzarellu nakrájenou na menší kousky. Měla by vzniknout hladká táhnoucí se hmota. Jakmile se začnou kousky mozzarelly lepit na lžíci, je všechno připraveno k výrobě korbáčiků.
Horký rozpuštěný kousek sýra nabereme na lžíci a prsty jej několikrát prohněteme do kuličky jako těsto. Pak z něj prsty taháme dlouhé "provázky", které okamžitě chladíme ve studené vodě osolené asi 3 lžičkami soli.
Pokud by sýr vychladl natolik, že už z něj nejde vytahovat korbáčiky, stačí ho opět ponořit na chviličku do horké vody, dokud nezměkne. Korbáčiky vyndáme ze studené vody, necháme na sítku okapat a můžeme je ihned podávat.
Zajímavý je i rozpočet na výrobu domácích korbáčiků. Mozzarellu Láďa Hruška sehnal v akci za 15 korun a nadělal z ní přes 200 gramů korbáčiků. 50 gramů těch kupovaných přitom vyšlo na 28,50 Kč.
Rodinný rozpočet. Nevydávejte z něj více, než musíte. Ušetřit můžete tisíce korun ročně.
kolik a na čem mohu ušetřitČTĚTE TAKÉ:
Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně
RECEPT: Chléb bez sacharidů
Udělejte si bounty tyčinky. RECEPT
Máte problém s máslem? Vyzkoušejte zdravější ghee!
Další zajímavé recepty najdete na webu Poklička.cz.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz