Láďa Hruška tentokrát mezi svými recepty zvolil něco sladkého ke kávě nebo čaji. Vyrobil výborné domácí kakaové sušenky bez éček a když dopekl, zjistil, že za cenu těch kupovaných dokáže vyrobit trojnásobek množství...
Do mísy si nejdříve natrháme nebo nakrájíme na menší kousky tuk a zasypeme ho 3/4 hrnku práškového cukru. Máslo s cukrem pak vyšleháme do hladké hmoty - bude to chtít nějaký čas...
Do mísy přidáme další suroviny - tedy dva žloutky, hrnek strouhaného kokosu, jeden a půl hrnku hladké mouky a nakonec dvě lžíce kakaa. Pak znovu vyšleháme. I tentokrát spojení všech surovin nějakou dobu potrvá, takže je ideální použít elektrický šlehač. Láďa Hruška ho sice použil, ale přesto nakonec těsto ještě raději pořádně dohnětl rukama.
Z hotového těsta uplácáme homoli a z ní pak kávovou lžičkou vykrajujeme menší kousky a válíme je do malých kuliček. Kuličky pak rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Nejspíš by bylo možné upéct i kuličky, ale aby domácí kakaové sušenky vypadaly jako ty klasické, ještě kuličky jednu po druhé rozmáčkneme vidličkou. Pak už jen stačí plech i se sušenkami vložit do trouby, péct při 160 °C asi dvacet minut a je hotovo.
Zajímá vás, jaký je rozpočet na tyhle domácí sušenky a jak obstojí ve srovnání s cenou za ty kupované? Totožné kupované kakaové sušenky jsme sehnali v ceně 32 korun za 180 gramů. Za stejné peníze Láďa Hruška vyrobil domácích sušenek třikrát více!
ČTĚTE TAKÉ:
Láďa Hruška učí Čechy péct: Podívejte se na jeho loupáky za 3 koruny
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz