Jahodová sezona je v plném proudu. Nasbírali jste jich hodně a nevíte, jak je zpracovat? Zkuste si udělat domácí marmeládu podle Ládi Hrušky. Recept jednoduchý, levný, rychlý, ale hlavně bez chemie.
Domácí marmelády od babičky jsme jako děti milovali. Vězte, že na výrobě domácí marmelády není nic složitého. Zvládne ji opravdu každý. Jeden z mnoha receptů udělal Láďa Hruška a obejdeme se bez roztodivné chemie, která se používá při výrobě průmyslových marmelád a džemů.
Tady jsou suroviny:
A postup:
1. Jahody omyjeme, odstopkujeme, nakrájíme na poloviny a dáme do hrnce.
2. K jahodám přidáme vanilkový i krystalový cukr. Vše promícháme a necháme 3 hodiny v lednici.
3. Mezitím si sterilizujeme sklenice.
4. Jahody začneme vařit, když se nám rozpustí cukr, přidáme víno.
5. Po 15 minutách vaření, do směsi vymačkáme celý citrón. Dalších 15 minut vaříme.
6. Poté necháme 10 minut vychladnout. Následně můžeme jahodovou směs ještě rozmixovat mixérem. Tento krok však můžeme i vynechat, pokud máme radši větší kousky ovoce.
7. Marmeládu naplníme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. A máme hotovo!
Pokud chcete vyzkoušet nějakou netradiční marmeládu nebo džem, přečtěte si tento článek - ZDE.
ČTĚTE TAKÉ:
Nechutné jídlo: Podívejte se na galerii, ze které vám bude zle
Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz