Recepty

Vyzkoušejte chutné domácí pomazánky z arašídů a čokolády

Vyzkoušejte chutné domácí pomazánky z arašídů a čokolády
Zdroj: Tn.cz/ thinkstockphotos.com

Pomazánky z čokolády a oříšků si někteří lidé dávají rádi nejen ke snídani. Přinášíme vám tři chutné recepty, díky kterým si můžete tyto sladké pochoutky připravit sami. Vyzkoušejte domácí arašídovou, čokoládovou a také sušenkovou pomazánku!

Domácí čokoládová pomazánka

Potřebujete: 200 g lískových oříšků, 2 lžíce kakaa, konzervu kokosového mléka, špetku soli, 3 lžíce medu, 1 lžíci olivového oleje, půl balení hořké čokolády


Postup

Ořechy nejdříve necháte asi 10 minut opéct v troubě na 180 ° C. Ještě teplé je rozmixujte na co nejjemnější kousky. Mezitím si na pánvi na velmi mírném plameni ohřejte kokosové mléko, do kterého přidáte nalámané kousky hořké čokolády.

K oříškům přidáte olivový olej, sůl a kakao. Vše důkladně promícháte a následně spojíte s kokosovo-čokoládovou hmotou. Utřete do hladka a nechte odpočívat v chladničce, dokud pomazánka neztuhne. Skladujte v chladu.

Recept na arašídové máslo najdete na další stránce

Domácí arašídové máslo

Potřebujete: 200 g nesolených a nepražených arašídů, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, 1 lžíci medu


Postup

Arašídy si nejdříve opečete asi 10 minut v troubě. Protože se poměrně rychle připalují, nezapomeňte je občas promíchat. Po mírném vychlazení je rozmixujte v mixéru na jemné kousky.

Pokud preferujete máslo s kousky ořechů, během mixování vyberte několik lžic s arašídy a do másla je poté přidejte. Postupně přidávejte olivový olej, med a sůl, až dokud nebude arašídové máslo zcela hladké. Skladujte v chladničce.

Recept na pomazánku ze sušenek najdete na další stránce

Pomazánka ze sušenek


Potřebujete: 200 g čajových sušenek, 20 g másla, ½ sklenice mléka, vodu


Postup

Sušenky dle vlastního výběru pomelete na jemný prášek v kuchyňském mixéru. Mezitím necháte na mírném plameni na pánvi roztát máslo, do kterého pomaličku přilijete mléko. Nechte společně chvilku povařit a následně nalijte do nádoby s práškem ze sušenek.

Pořádně rozmíchejte a nechte v chladničce tuhnout alespoň 1-2 hodiny. Po vyjmutí vlijte dle potřeby trošku vody a trpělivě míchejte. Hmota dostane konzistenci pomazánky a bude se snadněji rozmazávat.

has, TN.cz

K tématu Recepty

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz