Ve Víkendové Snídani se tentokrát můžete těšit i na domácí pečení. V sobotu s diváky totiž bude kuchařka Pavlína Lubojatzky připravovat domácí medovník. V neděli si pak spolu s ní můžete doma uvařit indické jídlo kuře tikka masala. Sledujte Víkendovou Snídani a vařte spolu s ní.
Korpus:
170 g hladké pšeničné mouky
40 g vyloupaných nesolených pistácií
1 vejce vel. M
85 g tekutého medu
7 g vody (7 ml)
57 g másla
1/2 ČL (čajová lžíce) sody
Špetka vločkové soli
1/4 ČL mleté cejlonské skořice
50 g cukru krystal
Krém:
250 g smetany ke šlehání
210 g zakysané smetany
20 g tekutého medu
25 g moučkového cukru
zrníčka z 1/2 vanilkového lusku
Na promazání:
malinová marmeláda
Na dozdobení:
250 g (2 balení) čerstvých malin
vyloupané nesolené pistácie
Maso:
600 g kuřecích farmářských prsou
130 g (1 balení) 5% řeckého jogurtu
4 stroužky česneku
3 cm čerstvého zázvoru
2 vrchovaté lžičky koření Garam masala
1 ČL sladké mleté papriky
1/2 ČL mleté kurkumy
1/4 ČL mletého římského kmínu
1 ČL soli
špetka sušených chilli vloček
2 ČL rostlinného oleje
Omáčka:
400 g (1 plechovka) drcených rajčat (taková, která dozrávají na slunci)
2 střední žluté cibule
3 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 ČL sladké mleté papriky
1 ČL koření Garam masala
1/2 ČL mletého římského kmínu
špetka sušených chilli vloček
1/2 ČL soli (dle potřeby)
špetka mleté cejlonské skořice
špetka celého anýzu
1 střední sušený bobkový list
1/4 ČL sušeného mletého koriandru
1 malá žlutá cibule
1 malá žlutá paprika
40 g nesolených kešu ořechů
90 g plnotučného mléka
Placky:
250 g hladké pšeničné mouky
120 g vody
1/2 ČL soli
2 ČL rostlinného oleje
100 g tvrdého sýru (my použijeme uzený oštiepok)
hrst čerstvé petrželky/koriandru
ghí/máslo na promazání placek
K podávání:
basmati rýže
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz