Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 19.2. 2015 12:17

NOVÝ RECEPT od Ládi Hrušky: Jednoduché lasagne po česku!

Recepty Ládi Hrušky - Lasagne
Zdroj: TN.cz

Další recept ze zásoby našeho gurmánského experimentátora Ládi Hrušky jsou vynikající a jednoduché lasagne. Tip Láďa dostal dokonce od jednoho pražského šéfkuchaře.

Skvělé lasagne z listového těsta nejsou vůbec složité. Pečou se asi půl hodiny a servírují po vychladnutí.

 

Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji. Asi po pěti minutách přihodíme na pánev mleté maso. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření. Asi za sedm minut, když maso zhnědne, dáme k němu rajčatový protlak. Pak se pustíme do přípravy bešamelu.

 

Recepty Ládi Hrušky - Lasagne
Zdroj: TN.cz

 

Postup na přípravu bešamelu:

Rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi po třech minutách mléko. K tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Bešamel vaříme deset minut a můžeme dosolit.

 

Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na tři díly. Jeden dáme na spodek zapékací misky a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýru.

 

Recept Ládi Hrušky - Lasagne po Česku
Zdroj: TN.cz

 

Přiložíme druhým plátem těsta a opět přidáme maso a strouhaný sýr. Posledním dílem těsta přikryjeme a na to dáme zbytek masa a vrchní vrstvu zalijeme bešamelem. Nahoru nasypeme zbytek sýru. Misku dáme do trouby na 180 stupňů přesně na půl hodiny.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Sladká paráda: Láďa Hruška vyrobil jablečné velehory

NOVÝ RECEPT: Láďa Hruška vyzkoušel domácí polárkový dort!

Levně a chutně: Francouzské bagety od Ládi Hrušky

Nevidomí si vyžádali vydání kuchařky Ládi Hrušky. Vyšla v Braillově písmu!

Láďa Hruška o své slávě: Jak ji snáší?

TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

18.2. | 19:50 vlad-tepes
18
no tak to si asi "prazsky sefkuchar" udelal z hrusky prdel a ...
20.2. | 09:24 beruska075
-4
Je fakt skvelej.:am jeho kucharku a varim podle ni doma si to jen chvali.Jen ...
20.2. | 13:28 mandarinka03
3
Náhlasit nevhodný komentář
Má to být "levně a chutně", a tento umělec používá drahý strouhaný sýr, zásadně drahé listové těsto rozválené na papíře. Přitom se dá za poloviční cenu koupit mražené a ještě s větší gramáží. K tomu levné mleté maso, o jehož složení se nezajímá, jinak by ho nekoupil. I ty nejlevnější ...
20.2. | 09:24 beruska075
-4
Náhlasit nevhodný komentář
Je fakt skvelej.:am jeho kucharku a varim podle ni doma si to jen chvali.Jen tak dal a druha kniha nebude.
19.2. | 19:36 lada48
5
Náhlasit nevhodný komentář
Tohle se Hruškovi fakt povedlo. On ten pitomec zřejmě vše co přebere, automaticky zveřejní, aniž by se nad tím alespoň zamyslel.
19.2. | 13:23 amperek50
1
Náhlasit nevhodný komentář
Uz to zacina recept od dementa z blazince jiste Hruskuv kamo
18.2. | 20:37 Roman Brauner
6
Náhlasit nevhodný komentář
Sakra, v cem je to jednodussi a levnejsi jak klasicke lasagne? A k jidlu to rozhodne nemuze byt - to testo se rozmoci.
18.2. | 20:30 mimozemstan1
4
Náhlasit nevhodný komentář
bobik: Kdyz nekdo snese polknout Pizzu se spagetovym podkladem misto testa, proc by nemohl polknout i Lasagne z lisoveho testa :PPP
18.2. | 20:19 bobik57
5
Náhlasit nevhodný komentář
Dělat lasagne z listového těsta? No fuj. Navíc to asi ani nebude levnější. Balíček listového těsta stojí kolem 25 Kč.Z jednoho balení lasagní se udělají lasagne několikrát. Takže podle mě to není ani rychlejší ani levnější a navíc to listové těsto. \prostě FUJ, HNUS.
18.2. | 20:09 mimozemstan1
6
Náhlasit nevhodný komentář
NOVÝ RECEPT od Ládi Hrušky..ehm, porad nechapu ty nadpisy, kdyz to neni od neho.
18.2. | 19:50 vlad-tepes
18
Náhlasit nevhodný komentář
no tak to si asi "prazsky sefkuchar" udelal z hrusky prdel a ten blb mu to zbastil i s navijakem. uz jen nazev "lasagne po cesku" musi kazdyho odradit, protoze italska kuchyn je perfektni a jedna ze svetove nejoblibenejsich a rozhodne nepotrebuje zasahy po cesku. ...